NAJBOLJA HRANA ZA MIŠIĆE

03.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 381 | Autor: | 0

Mleko, avokado, crveno meso i jaja moraju biti u vašem tanjiru ako želite da očuvate mišićnu masuAko ste na dijeti i pri tome vežbate, da biste sačuvali mišiće morate paziti šta jedete. Odličan izbor su meso, mleko, avokado, šejkovi, jaja, orasi...
Mnogima se dešava da kad odluče da idu na dijetu kako bi smršali, na kraju završe sa kilogramima viška! Ili, ako vežbaju, iako sve rade kako treba, ne uspevaju da dostignu željene rezultate i oblikuju svoje telo onako kako bi voleli.
Evo koje namirnice treba da jedete kako biste imali izvajano telo:

Mleko za energiju
Mleko je bogato ne samo kalcijumom, vitaminima, proteinima i zdravim ugljenim hidratima, i osim što je važno za naše kosti, takođe nam daje potrebnu energiju. Zato je šolja mleka, na primer, pre treninga poželjna, jer će vam pomoći da budete produktivniji.

Šejkovi i smutiji
Mleko je važan sastojak i šejkova i smutija, ali uvek umesto kupovnih, kad god možete, pravite smutije sami. Bilo da su voćni ili sa povrćem.

Avokado za mišiće
Avokado nije kaloričan, ali da je izuzetno hranljiv. Ako trenirate, treba da ga redovno jedete, jer je bogat omega3 masnim kiselinama, koje su hrana ne samo za mozak, već i za mišiće.
Možete ga jesti samog, u salatama ili u sendvičima.

Crveno meso
Ne treba da zaobilazite ni crveno meso, ali ne treba ni da preterujete - jednom do dva puta nedeljno je dovoljno da ga konzumirate. Ono sadrži leucin i kreatin, supstance koje će poboljšati apsorpciju proteina, a znamo da su proteini ključni kako biste imali lepe i izvajane mišiće.

Losos
Losos, skuša, i uopšte riba, ali posebno ribe koje obiluju već pomenutim omega 3 masnim kiselinama, prava su blagodet za vaše mišiće! Najbolje je da losos, tunu, ili druge vrste ribe kombinujete sa povrćem, ali i sa pirinčem, i to onim integralnim što sadrži celo zrno.

Jaja
Jaja su sasvim sigurno super hrana i pogrešni su saveti da treba da ih izbegavate, naprotiv, ona će uticati pozitivno na dobar holesterol u krvi, koji je zaslužan za snižavanje lošeg holesterola. I nikako ne izbacujte žumance! Jaja su sjajan izbor za proteinski obrok koji će nahraniti vaše mišiće nakon treninga.

Orašasti plodovi i crna čokolada
Šaka oraha, badema ili lešnika ili 2 kocke crne čokolade sat vremena pre treninga, takođe, odličan su izbor namirnica koji će doprineti rastu mišićne mase.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net