5 TRIKOVA ZA ZIMU BEZ PREHLADA

28.01.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1179 | Autor: | 0

Poboljšajte imunitet uz pomoć đumbira, dobrih bakterija, vitamina D i sporta


Zima nije samo uživanje na snegu, već donosi i niz prehlada.
Postoji mnogo načina za poboljšanje imuniteta, a mi smo izdvojili pet načina.

1. Uverite se da stomak dobro funkcioniše
Već je dokazano da je imuni sistem u direktoj vezi sa digestivnim traktom. Dakle, potrebno je da održite visok nivo dobrih bakterija u crevima, za koje su korisni probiotici, kao i mlečni proizvodi i kiseli kupus.

2. Pijte čaj od đumbira
Svež đumbir moćan je antioksidant sa antiinflamatornim i dejstvom protiv gljivica. Čaj sa đumbirom pomoći će u otklanjanju prehlade u početnoj fazi. Ovaj čaj, takođe, smanjuje temperaturu i ubrzava eliminisanje toksina. Uzmite komad korena đumbira i isecite ga ili izrendajte. Prelijte vrućom vodom, dodajte parče limuna i sačekajte 5 minuta. Možete dodati i kašiku meda.

3. Uzmite vitamin D
Poznato je da telo proizvodi vitamin D pod uticajem sunčeve svetlosti. Shodno tome, u hladnoj sezoni mnogi doživljavaju nedostatak. Vitamin D je veoma važan za imuni sistem, pa čak i za psihološko stanje! Nalazi se u masnim ribama, jajima i nekim žitaricama, ali ne možete dobiti velike doze od hrane. Bolje je zimi piti vitamine.

4. Bavite se sportom
Sport ipak pomaže imunitetu! Kod prvih simptoma prehlade, obucite sportsku uniformu i idite na džogiranje. Redovno se bavite bilo kakvim sportom, samo nemojte preterati!

5. Stavite beli luk u sve obroke
Da bi namirnica bila super hrana“ nije potrebno da bude egzotična ili ima neobično ime. Beli luk odavno je poznat kao sredstvo za sprečavanje sezonskih bolesti. To je prirodan antibiotik sa antivirusnim, antibakterijskim i antifungalnim osobinama. Poboljšava imunitet, a njegov aktivni sastojak, alicin se oslobađa nakon deset minuta od sečenja. Zato sačekajte desetak minuta pre nego što beli luk dodate u hranu. Ako vam se ne sviđa miris, potražite dodatke vitamina sa belim lukom.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem