UZ MED RANE BRŽE ZARASTAJU

19.01.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 3631 | Autor: | 0

Premazivanje, ispiranje ili nanošenje meda putem obloga pomoć je kod svih vrsta rana i povreda


Slatki proizvod pčela može se koristiti kod svih vrsta rana (inificiranih, gnojnih, nastalih hladnim ili vatrenim oružjem, ranica na grliću materice, upalnih procesa na koži)

HAJDUČKI MELEM
Medeni melem, popularno nazvan "hajdučki", najčešće se koristio u lečenju rana nanesenih oružjem.
Receptura: Uzeti četvrt kilograma meda i pedeset grama čiste svinjske masti. Smesa se meša dvadeset minuta, odloži u staklenu teglu i čuva u hladnoj i tamnoj prostoriji. Nakon ispiranja rane čistim vinom, premazuje se melemom i zaštiti higijenskom gazom, a postupak se ponavlja dvaput dnevno.

MEDENE POGAČICE
za rane i velike čireve
Uzmite 2,5 dl meda i 0,5 kg pšeničnog brašna, umesite testo, bez upotrebe vode. Iz testa se odvajaju male pogačice koje se stavljaju na površinu rane, što doprinosi lakšem čišćenju rane i stvaranju zdravog tkiva na tom mestu. Novi oblog stavlja se na ranu svakih dvanaest sati.

MEDENA KUPKA za otvorene, inficirane i gnojne rane, posekotine i kožna oboljenja
Najbolja je kupka od 30% rastvora. Rastvor se pripremi tako što se u posudu od četiri litra doda 300 grama meda, a ostalo se dopuni vodom. Deo tela koji se tretira uroni se u odgovarajuću posudu u koju se potom sipa pripremljen medeni rastvor. Medena kupka treba da bude toplote ljudskog tela i svaki put potrebno je pripremiti novi medeni rastvor i ponavljati postupak ujutru i uveče.
Medena kupka moguća je i kao zaštita od viroza, ali i za lepši ten. Četvrt kilograma meda SMESA SA BILJEM za otvorene rane koje teško zaceljuju
Koru mladog hrasta, čičkov koren, travu od srca (lat. Potentilla tormentilla), žalfiju i preslicu (od svake biljke po 15 grama), potrebno je kuvati pola sata u četiri litre vode, nakon čega se procedi i ostavi da se ohladi. U taj čaj sipa se četvrt kilograma meda i sve se promeša. Pre stavljanja obloga sa tom smesom, rana se ispere blagom rakijom.
sipa se u kadu sa vodom za kupanje, nakon čega se telo ispere tušem.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-18h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem