AKTIVIRAJTE ZU SAN LI I SPREČITE STARENJE

20.01.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1539 | Autor: | 0

Japanska tajna zdravlja: masiranjem do zdravlja, vitke linije i dugovečnosti


Japanska legenda kaže da je u davna vremena živeo jedan srečan čovek koji je od svog oca dobio neprocenjivo znanje - znanje o tački dugovečnosti ili tački stotine bolesti. Sledeći zapovesti oca, sin je svakodnevno masirao ovu tačku i doživeo je rađanje i smrt nekoliko imperatora.

Aktiviranje tačke zu san li podmlađuje, iseceljuje organizam i odlaže starenje. U Kini je ova tačka poznata kao "tačka dugovečnosti", u Japanu kao "tačka stotinu bolesti".
Gde se nalazi čarobna tačka zu san li na našem telu?
Tačka dugovečnosti nalazi se ispod čašice kolena. Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.
Možete je pronaći i na drugi način.
Morate sesti na pod, pritisnuti čvrsto stopala ka podu i povući ih prema sebi, ne podižući pete od poda. Primetićete da se ispod kolena stvorilo uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju. Tačka na koju ste pritisnuli prstom je tačka zu san li.

Najbolje je masirati tačku zu san li u jutarnjim časovima, pre ručka - devet puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (devet puta na jednoj, devet puta na drugoj) i tako deset minuta.
Pre početka masaže zauzmite udoban, opuštajući položaj (sedeći).
Tačku možete masirati prstima ili zrnom bilo koje žitarice (heljde, ovsa, pirinča). Na nju možete i zalepiti na pola isečen čen belog luka i ostaviti jedan do dva sata (dok koža ne pocrveni).
Svakodnevna masaža tačke zu san li u večernjim časovima pogodna je da izgubite na težini 400 do 500 grama nedeljno. Tačku nemojte masirati neposredno pre spavanja da ne bi ste izazvali nesanicu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem