KURKUMA NA 5 NAČINA, VIŠE JE OD ZAČINA

AKTUELNO | Pregleda: 445 | Autor:

Spas u zimskim mesecima: čaj, med, pasta za zube, dodatak jelu i maska za lice


Za svakog po nešto: čaj, med, pasta za zube, dodatak jelu i maska za lice sa kurkumom, izaberite ono što vam najviše odgovora ili šta vam je najpotrebnije.

Zlatni med
Jedan od najboljih prirodnih antibiotika je mešavina meda i kurkume. Mešavina je nazvana "zlatni med" i treba da pomogne u sprečavanju prehlade i gripa. Jednu kašiku kurkume u prahu pomešajte sa 100 grama meda i stavite u staklenu posudu.
Kada osetite pehladu koristite zlatni med tri dana: prvog dana na svakih sat vremena po 1/2 kašičice zlatnog meda; drugog dana jesti 1/2 čajne kašičice zlatnog meda na svaka dva sata; trećeg dana, uzmite pola kašičice zlatnog meda samo tri puta dnevno. Sačekajte dok se med potpuno rastvori u usta ili ga dodajte u piće.

Umirujući čaj
Kada temperatura napolju pada, treba popiti čaj sa kurkumom. Kurkuma ne deluje samo antiinflamatorno, već je puna antioksidanata koji pomažu i štite telo od spoljašnjih faktora kao što su mikrobi, bakterije i virusi.

Pasta za zube
Volimo kuvano vino tokom zime, ali ima tu „manu“ da oboji zube. Za lep osmeh napravite pastu od kokosovog ulja i kurkume i operite zube. Tekstura kurkume pomaže da se ukloni plak i mrlje, a antibakterijske sustpance očistiće usta. Zube zatim operite običnom pastom za zube i dobro isperite vodom.

Maska za lice
Zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima krukuma je idealna za zimsku negu. Ne samo da će nadoknaditi sjaj već sprečava i znakove starenja.

Začin jelima
Jedan od najjednostavnijih načina da se uključi kurkuma u svakodnevnu rutinu je dodati je svojim omiljenim receptima. Dodajte kurkumu povrću i mesu, kao i pirinču i testeninama.


Komentari