DIJETA VMA, ZDRAVO SKIDANJE KILOGRAMA

13.12.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1023 | Autor: | 0

Eminentni stručnjaci sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu tokom višegodišnjih analiza kreirali su ovaj režim ishrane, pre svega za pacijente koji moraju da smršaju zbog operacije koja im predstoji


VMA dijeta donosi efikasno rešenje za regulaciju telesne težine, bez izlaganja rizicima koji će ugroziti opšte zdravstveno stanje. Tokom petnaest i osamnaest dana trajanja dijete, pacijenti nisu malaksali, za razliku od drugih iscrpljujućih metoda ishrane.

VMA dijeta predviđa da se petnaest dana u ishrani ne uzima voće, krompir, šećer, testenine i proizvodi od žitarica, a preporučuje umereno konzumiranje jaja, mesa, zelene salate, ribe i kafe. Ukoliko se pravilno pridržavate pravila, bolnička dijeta za mršavljenje uspešno eliminiše pet do čak petnaest kilograma u periodu od petnaest i osamnaest dana.
Tokom primene bolničke dijete jedu se sva tri obroka dnevno. Pobrinite se da razmak između njih bude četiri do pet sati i obavezno vodite računa da ne preskačete obroke. Što se doručka tiče, on je uvek isti i bazira se na unosu prirodnog voćnog šećera iz narandže.

Jelovnik i plan ishrane po danima
Prvi dan
Doručak: Jedna pomorandža, uvek na početku ovog oborka, jedan komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).
Ručak: Kuvano jaje, dve kašike kisele pavlake, dvopek, jedna pomorandža, uvek na kraju ovog obroka. Kao zamenu za pavlaku možete da jedete istu količinu kiselog mleka ili šolju jogurta.
Večera: Jedan do dva dvopeka, dva kuvana jajeta, paradajz i krastavac.

Drugi dan
Doručak: Jedna pomorandža, jedan komad dvopeka i šoljica kafe ili čaja (bez šećera).
Ručak: Jedno kuvano jaje, dve kašike kisele pavlake, dva komada dvopeka i na kraju jedna pomorandža.
Večera: Jedan komad dvopeka, 125 g mlevenog junećeg mesa isprženog u tiganju sa veoma malo ulja i jedan paradajz. Nakon toga, jedna pomorandža.

Treći dan
Doručak: Jedna pomorandža, jedan komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja.
Ručak: Jedno kuvano jaje, dve kašike kisele pavlake (ili kiselog mleka), jedan svež krastavac. Za desert jedna pomorandža.
Večera: Jedan komad dvopeka, 125 g isprženog mlevenog junećeg mesa, šoljica kafe ili čaja bez šećera i jedna pomorandža.

Četvrti dan
Doručak: Jedna pomorandža, jedan komad dvopeka i na kraju šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača). Ukoliko ste se zasitili dvopekom, a želite neko drugo pecivo, slobodno možete da ga zamenite sa četiri krekera, ali obratite pažnju da ne budu slani.
Ručak: Jedan komad dvopeka, 125 g mladog kravljeg sira i svež paradajz.
Večera: Dva dvopeka (ili osam krekera),125 g prženog mlevenog mesa i dva sveža paradajza.

Peti dan
Doručak: Jedna pomorandža, jedan dvopek, šoljica crne kafe ili čaj bez šećera.
Ručak: Skuvano juneće meso bez soli 200 g, kao začin možete koristiti malo sosa od soje, jedan komad dvopeka i jedan svež paradajz.
Večera: Jedno tvrdo kuvano jaje i 500 g barenog povrća.
Nakon petog dana, vraćate se na prvi i tako sve do petnaestog. Ukoliko želite da izgubite još telesne mase, možete nastaviti i do osamnaestog dana. Nakon toga, bićete znatno lakši, pri tom ćete se osećati izvanredno i vitalno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem