KAKO DA BILJKE CVETAJU I TOKOM ZIME

04.12.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1183 | Autor: | 0

Sobne biljke rastu i cvetaju cele zime uz pomoć sastojka kojeg sigurno imate u kuhinji: kvascaDa biste obezbedili povećan rast i cvetanje sobnih biljaka tokom zime pomoći će vam običnan kvasac.
Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka.
Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke.
Dakle, ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvetaju dugo i bogato, možete pripremiti rastvor za njihovu prihranu.
Da biste napravili prihranu za vaše omiljene sobne biljke potrebno vam je samo:
– 10 g svežeg kvasca
– 1 kafena kašičica šećera
– 1 litra tople vode
Priprema:
Rastvorite kvasac u vodi, dodajte šećer i promešajte. Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cveće dvaput mesečno u tokom jeseni i zime, i jednom u deset dana tokom proleća i leta. Primetićete kako lišće postaje zelenije, a cvetanje bujnije i bogatije.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem