NOVO U BILJNOM CENTRU: ČAJ MAČA

23.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1282 | Autor: | 0

Nedavno istraživanje naučnika sa Univerziteta Salford dokazalo je da zeleni čaj mača nije samo koristan za gubitak telesne težine, već i u za lečenje raznih oblika kanceraMača je vrsta zelenog čaja u obliku praška koji potiče iz Japana. Zeleni prah sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E i ima izuzetno lekovita svojstva. Osim što sadrži veliku količinu antioksidanasa, podstiče probavu i metabolizam i pomaže sagorevanje kalorija. Odličan je u borbi protiv virusa i bakterija, bogat je dijetalnim vlaknima, pomaže u snižavanju holesterola i visokog šećera u krvi.

Laboratorijska ispitivanja otkrila su da čaj mača inhibira rast ćelija raka, njihovo snabdevanje energijom.
Naučnici su proučavali kako ekstrakt praha mače utiče na matične ćelije karcinoma dojke - na ćelije koje se mogu pretvoriti u bilo koju ćeliju tumora i nastaviti njihovu deobu.
Tim naučnika je istraživao efekte čaja mače, koristeći metaboličke fenotipove, naučni proces koji ispituje kako jedinjenja direktno utiču na ćelije.
Na osnovu toga pronašli su da ekstrakt čaja mače potiskuje metabolizam mitohondrija, za koji se smatra da je centar snage svake ćelije.
Profesor Majkl Lisanti, koji je predvodio tim, otkrio je da je ekstrakt zelenog čaja „preveo” ćelije raka u „mirno stanje metabolizma”.
Drugim rečima, mača sprečava da ćelije obnavljaju energiju, zbog čega one postaju neaktivne i umiru.Matsha čaj možete kupiti u Biljnom centru Magično bilje

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem