NAJBOLJE NAMIRNICE ZA RAVAN STOMAK

15.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 537 | Autor: | 0

Stomak bez pojasa za spasavanje sačuvaćete ako ne jedete sir, mesne prerađevine i hleb


Ako je vaš cilj da imate ravan stomak, onda definitivno treba da počnete da vežbate i brinete o svojoj ishrani.
Nažalost, ne postoji jedinstveni sastojak koji možete dodati u svoju ishranu i nakon nekoliko dana dobiti ravan stomak, pa je veoma važno znati koje namirnice sabotiraju napredak.
Izbegavajte sledećih 8 namirnica!

Sir
Sir je pun kalorija i zasićenih masti. Ako želite ravan stomak, imitirajte Francuze i izbegavajte obrađen, topljen sir i uživajte u umerenim porcijama.

Gazirana pića
Gazirana pića uglavnom su zaslađena veštačkim zaslađivačima i sirupom sa fruktozom. Poželjno je da konzumirate vodu u koju možete dodati nekoliko kolutova krastavca ili kriški voća, Bolje ćete hidrirati telo a voće će poboljšati ukus.

Mesne prerađevine
Obrađeni proizvodi od mesa sadrže visoke nivoe zasićenih masti zbog čega nisu idealani za ravan stomak. Birajte piletinu na žaru i ribu, da biste unosili dnevnu dozu proteina.

Alkohol
Ne morate u potpunosti odustati od alkohola, samo ograničiti potrošnju - jedna čaša alkohola dnevno. Stručnjaci čak preporučuju da popijete jednu malu čašu crvenog vina svakog dana tokom večere, jer je vino dobro za kardiovaskularni sistem i snabdeva telo snažnim antioksidansima.

Voćni sokovi
Kao i gazirana pića, većina voćnih sokova na policama puni su aditiva, zaslađivača i fruktoze. Napravite sveže sokove kod kuće koristeći sveže ili zamrznuto voće, ili još bolje nemojte voće cediti, jedite ga celog.

Hleb
Prerađeni ugljeni hidrati predstavljaju drugu grupu hrane čiju potrošnju treba ograničiti. Jutarnji tost pokušajte da zamenite proteinima ili voćem. Možda čak i primetite razliku u nivou energije tokom dana. To ne znači da je hleb potpuno zabranjen. Povremeno možete da priuštite hleb od celog zrna.

Dijetalna hrana
Iako neka hrana i pića imaju dijetetsku etiketu i sadrže malo kalorija i masti, obično sadrže dosta natrijuma i konzervansa. Mnogo je bolje grickati hranu punu vitamina i minerala. Ne samo da ćete duže biti siti, već ćete takođe poboljšati stanje vaše kose i kože.

So
Smanjite količinu soli koju koristite prilikom kuvanja i konzumiranja, umesto toga, dodajte više biljaka i začina. Pomislite na đumbir, bosiljak i kurkumu.


I još pogledajte:

SLIMFIT SIRUP

1053 RSD

TONIAKTIV

480 RSD

EQUIGAL

650 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net