KAPCI SE GRČE ZBOG STRESA, KOFEINA, MANJKA MAGNEZIJUMA

14.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 364 | Autor: | 0

Oko igra zbog miokimije, iritirajućeg stanja koje ne možete da kontrolišete. Evo šta je uzrok!


Nervozni ste jer vam podrhtavaju kapci, a ne znate šta je razlog tome?
Do ovog prilično iritirajućeg stanja koje ne možete da kontrolišete, dovodi spontano grčenje mišića na ovom delu lica, koje počinje bez ikakve najave.
Miokimija, kako se stručno zove, ne predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, ali je poželjno poznavanje uzroka koji do titranja dovode, da bi se blagovremeno predupredili.

Najčešći uzroci su:
- Stres je glavni razlog "igranja" kapaka i obrva. Obično traje nedelju dana, ili dok traje stresni period. Da bi se stres izbegao ili makar ublažio, a samim tim i ovakva posledica, neophodno je naučiti određene tehnike opuštanja. Važno je i vežbanje, više sna i bolja organizacija.
- Kofein takođe može da bude okidač titranja, pogotovo ako se kafa konzumira u velikim količinama. Da bi se uspostavila ravnoteža u organizmu, poželjno je uz kafu uvek popiti i čašu vode.
- Deficit magnezijuma dovodi do istih reakcija. Zato proverite nivo ovog minerala, a ako se manjak i ustanovi, treba jestis panać, bademe, zob ili unositi suplemente magnezijuma.
- Ponekad do poigravanja kapaka i obrva može da dovede i ozbiljan medicinski problem, kao što je u slučaju postojanja hipoglikemije, Parkinsonove bolesti ilinekog drugog neurološkog poremećaja. A da bi se otklonila i najmanja sumnja na neku bolest treba, ipak, posetiti lekara.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem