TAJNI ZAČIN U LIMUNADI TOPI MASNE NASLAGE

AKTUELNO | Pregleda: 853 | Autor:

Muskatni oraščić saveznik je svake dijete, pomaže varenje, reguliše apetit i jača imunitet


Muskatni oraščić je "tajni" začin, onaj koji brojnim specijalitetima daje neodoljiv ukus i divnu aromu, ali osim što bi se bez njega teško mogla zamisliti indijska, francuska ili karipska kuhinja, ovaj plod je i veoma moćan kada je očuvanje zdravlja u pitanju, pa se koristi u drevnoj kineskoj i indijskoj medicini vekovima unazad.

Odličan je saveznik u mršavljenju i upravo je on ključ efikasnih domaćih smesa za otapanje masnih naslaga.
Imajući u vidu da ovaj začin pomaže varenje, reguliše apetit i jača imunitet, svakako da će uz uravnoteženu, pravilnu ishranu pomoći i topljenje masnih naslaga.

I svakako, ukoliko ishrana nije pravilna, nekoliko oraščića neće pomoći.
Ovaj začin obiluje brojnim korisnim mikronutrijentima, ali da treba voditi računa o količini i nikako ne preterivati. Pošto je ovaj začin svojevrstan lek iz prirode, prevelika količina može imati sporedne, ali i neželjene efekte.
Jedan do dva grama dnevno bi trebalo da zadovolji svačije potrebe, bez opasnosti od prevelike doze aktivnih supstanci iz muskatnog oraščića.

Napitak koji će vam pomoći da lakše i brže dovedete liniju u red, ali naravno ne pravi čuda, sastoji se od:
- limuna
- muskatnog oraščića (na vrh kašičice)
- malo cimeta
- malo ljute paprike
Priprema:
U limunadu dodajte mrvicu muskatnog oraščića, malo cimeta i čili papričice, dobro promešajte i uživajte u svojoj čaši ovog "prirodnog sagorevača masti".


Komentari