TOPLA KAFA BOLJA JE OD HLADNE. DA LI ZNATE ZAŠTO?

08.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 612 | Autor: | 0

Vruć napitak ima više antioksidanasa nego ohlađen, i dobra je prevencija od nekih karcinoma, dijabetesa i depresijeMlaka ili potpuno hladna kafa imaju manje zdravstvenih benefita u odnosu na toplu, tvrde istraživači sa Univerziteta Džeferson Tomas u SAD.

Istraživači su zaključili da vruća kafa ima neke merljive zdravstvene prednosti, uključujući manji rizik od nekih karcinoma, dijabetesa i depresije.

Istraživači s Univerziteta Tomas Džeferson u SAD-u došli su do zaključka da vruća kafa ima više tzv. titratibilnih kiselina, koje inače mogu biti odgovorne za veće antioksidativne vrednosti u toploj kafi.

"Kafa sadrži puno antioksidanasa. Ako pijete umereno, istraživanje pokazuje da to može biti dobro za vas. Došli smo do zaključka da topla kafa ima više antioksidacionog kapaciteta u odnosu na hladnu", rekla je istraživač Megan Fuler.

Rezultati objavljeni u časopisu Scientific Reports takođe su otkrili da su pH vrednosti kako vruće tako i hladne kafe vrlo slični, tj. kreću se u rasponu od 4,85 do 5,13 za sve uzorke kafe koje su testirane.

S druge strane, postoje i istraživanja koja dokazuju da je hladna kafa manje kisela u odnosu na toplu i da na taj način prevenira pojavu gastrointestinalnih problema, prenosi Independent Online.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem