3 REŠENJA PROTIV POLIPA

AKTUELNO | Pregleda: 467 | Autor:

Slez, kantarion i bor tope izrasline na debelom crevu


Kada su nam polipi debelog creva već dijagnostikovani, izuzetno je važna dosledost u pravilnoj ishrani i prevenciji. Previna, hajdučka trava, bor i kičica mogu vam pomoći.
Fitoterapeuti preporučuju brojne čajne mešavine kod ovog problema. Evo i nekoliko recepata:

Kantarion i hajdučka trava
Pomešati po dve kašike lista i cveta kantariona, lista i cveta hajdučice i po supenu kašiku lista matičnjaka, lista bokvice, lista nane, lista žalfije i lista koprive, pa sve preliti sa dva litra ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji devedeset minuta. Procediti i piti po šolju čaja pre i posle svih glavnih obroka u toku dana…

Beli slez i borove iglice
Polipi na debelom crevu mogu se lečiti i uz pomoć ove domaće čajne mešavine: Pomešati po dve supene kašike sitno iseckanih cvetova belog sleza, borovih iglica i po jednu supenu kašiku cveta i lista kantariona, lista ranjenika, lista koprive , lista nane i lista žalfije, pa sve preliti sa jednim litrom i šest decilitara proključale vode i ostaviti dobro poklopljeno da odstoji sat i po vremena. Procediti i piti tokom dana.

Pirevina i kičica
Pomešati po četiri kašike rizoma pirevine i po kašiku kantariona, hajdučice, kičice, koprive i bokvice, pa sve preliti sa jednim litrom i šest decilitara ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji devedeset minuta. Procediti i piti u toku dana umesto vode.

Komentari