HRANA KOJA USPORAVA METABOLIZAM

05.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 577 | Autor: | 0

Obratite pažnju na smrznute proizvode, šećer, složene ugljene hidrate, alkohol…


Ako ste smanjili obroke i redovno vežbate, a kilogrami stoje na istom, možda se krivac krije u namirnicama koje usporavaju metabolizam. Izbacite ih i kilogrami će se istopiti!


Smrznuti proizvodi

Često u želji da izgubimo težinu, koristimo smrznute namirnice, koje imaju mali sadržaj kalorija. Ali, ove namirnice usporavaju metabolizam, jer u takvim proizvodima nema potrebnih kalorija, dovoljno vlakana i zdravih supstanci.

Dijeta bez proteina
Dijete sa malo proteina usporavaju metabolizam. Naše telo troši dosta napora na razgradnju proteina i zato su neophodni u svakoj dijeti.

Alkohol
Alkohol je pun "praznih" kalorija. Alkoholna pića sprečavaju varenje i ne dozvoljavaju telu da upija hranljive materije. Dakle, vaše telo prosto "drži" sve što unesete i lako postajete gojazni.

Šećer
Šećer je štetan, ali u višku. Dakle, ako unesete više od 36 grama šećera dnevno, onda se može deponovati (tamo gde to najmanje želite, na bokovima) i usporiti vaš metabolizam.

Hleb
Preciznije, rafinisan skrob ili ugljeni hidrati koji se nalaze u belom hlebu i pirinču. Obratite pažnju na složene ugljene hidrate!

Mlečni proizvodi
Mlečni proizvodi mogu loše uticati na ljude koji su intolerantni na laktozu ili mlečne proteine. Ova hrana može uzrokovati loše varenje.
Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem