KAKO DA PRAVILNO KORISTITE PERGU

01.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1234 | Autor: | 0

Savet dr Verica Milojković, specijaliste opšte medicine, licenciranog apifitoterapeuta i predsednika Srpskog apiterapeutskog društva


Perga sadrži preko 100 vrsta različitih gljivica, preko 80 vrsta kvasca, preko 40 vrsta bakterija i sve ono što sadrži sakupljeni polen sa cvetova biljaka, a to su belančevine, vitamini, minerali.
Predstavlja nezamenjiv dodatak svakodnevnoj ishrani, obiluje kvalitetnim belančevinama, svim nezamenljivim aminokiselinama, ugljenim hidratima, masnim kiselinama, vitaminima, mineralima i oligoelementima, eteričnim uljima, enzimima, pigmentima i drugim biološki aktivnim prirodnim materijama.

Perga se stavlja pod jezik 4-5 puta dnevno po jedan gram.
Preventivne doze perge za odrasle su dva grama dnevno, a za decu 0,5 grama.
Čistu pergu ili pomešanu sa kristalisanim medom ne treba gutati već pustiti da se lagano topi u ustima i klizi u želudac.
Isto pravilo zadržavanja u ustima važi za pergu u kristalisanom medu.

Korišćenje perge jača imunološki sistem organizma i doprinosi smanjenju umora. Koristi se u lečenju kolitisa, hroničnih zatvora, hepatita, hroničnih zapaljenja prostate i impotencije, kod bolesti koje su vezane za jetru i njenu funkciju.
Perga ima jako antiseptičko dejstvo protiv velikog broja patogenih bakterija.
Pomaže kod poremećaja memorije, naročito starijih osoba.
Primenjuje se prilikom smetnji u radu srca, gastritisa, poremećaja u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjima, čira na dvanestopalačnom crevu, smanjenog libida, muške sterilnosti, prilikom raznih alergija, gripa, alkoholizma…
Koristi se i u sklopu terapije u lečenju obolelih krvnih sudova, zbog sprečavanja arterioskleroze, upale moždane kore, kod nervnih i psihičkih oboljenja...

I još pogledajte:

PERGA 21

2399 RSD

PERGA ENERGY

2399 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem