BOLJE PAMĆENJE UZ ŠAFRAN, RUZMARIN I ZELENI ČAJ

31.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 278 | Autor: | 0

Bolje ćete se koncentrisati ako od začina koje imate u kuhinji napravite čaj, a uobičajene napitke zamenite zelenim čajem


Zeleni i čaj od šafrana i ruzmarina, osim što će vam omogućiti da se lakše i bolje koncentrišete, odlična su prevencija Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, a istovremeno će ubrzati cirkulaciji i pomoći u spračavanju kardiovaskularne bolesti.

Šafran
Iako se šafran većinom primenjuje kao začin, dajući jelima specifičan ukus, čaj od te biljke može se upotrebljavati za suzbijanje stresa i poboljšanje memorije. Istraživanja pokazuju da je šafran, zahvaljujući svom izvanrednom antioksidantskom dejstvu, vrlo dobar saveznik u prevenciji Parkinsonove i Alchajmerove bolesti. Čaj od te biljke pravi se tako što se pola grama šafrana stavi u dva decilitara hladne vode, a onda se sačeka da proključa. Napomena: Nije preporučljivo koristiti više od gram i po šafrana dnevno.

Ruzmarin
Istraživanja su pokazala da samo mirisanje ruzmarina znatno poboljšava koncentraciju. Ta biljka sadrži više od dvadeset antioksidanasa, uključujući ferulnu i karnozinsku kiselinu. Eterično ulje ruzmarina poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost mozga. Osim što se od njegovih listova spravlja čaj, ruzmarin može da se koristi i u šamponima i kupkama, jer se njegovi korisni sastojci apsorbuju kroz kožu. Čaj se priprema tako što se dve kašičice listića ruzmarina dva minuta kuvaju u decilitru i po vode. Proceđen napitak pije se dva puta u toku dana.

Zeleni čaj
Ovaj blagotvoran čaj izuzetno je bogat antioksidansima koji uspešno uništavaju slobodne radikale i tako sprečavaju nastanak opasnih krvnih ugrušaka, karcinoma i brojnih kardiovaskularnih bolesti. On takode čuva i zdravlje mozga i štiti ga od oštećenja, sprečava prerano starenje, kao i odumiranje neurona. Sadrži sve neophodne vitamine B kompleksa, C i E. Može se koristiti kao preventivno sredstvo protiv gubitka pamćenja, jer jača kognitivne funkcije, razvijajući pamćenje i sposobnost učenja. Zeleni čaj koristi se ne samo kao preventiva, već i kao prirodan lek protiv gubitka pamćenja.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD :

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD :

 • Brankova 16 ,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net