SPREČITE URINARNE INFEKCIJE, PIJTE VIŠE VODE!

31.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 401 | Autor: | 0

Tri litra vode svakog dana sprečava upale


Čak 50 odsto žena "zakači" infekciju urinarnog trakta (ili gljivične infekcije), od kojih se čak 70 odsto zapaljenja ponavlja iz godine u godinu.

Ipak, postoji lak način da se spreči ili smanji mogućnost vaginalnih upala. A to je voda!

Istraživači su tokom 12 meseci proučavali 14 žena koje su patile od infekcija urinarnog trakta i konzumirale manje od 1,5 litara vode dnevno. Polovini ovih žena zatraženo je da piju dodatni 1,5 litar (ukupno 3 litra) vode dnevno. Nakon godinu dana, prva grupa koja je konzumirala samo 1,5 litar vode dnevno, prijavljeno je 216 vaginalnih upala (prosečno 3,2 po osobi), dok je druga grupa, koja je konzumirala do 3 litra vode dnevno, imala ukupno 111 vaginalnih zapaljenja (prosečno 1,7 po osobi).
Povećan unos vode u organizmu je efikasna antimikrobna zaštita od ponovljenih infekcija, naročito kod žena u periodu pre menopauze, kada se obično piju male količine vode dnevno, ističu autori studije, ali i kažu da će biti neophodno da se uradi više istraživanja, kako bi tačno utvrdili koliko će dodatne količine vode pomoći pri manjim vaginalnim upalama.


I još pogledajte:

URINOTEA

510 RSD

UROGAL

1890 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem