BRZINSKO PODIZANJE ENERGIJE (BEZ HRANE)

30.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 408 | Autor: | 0

Smeh, meditacija, žvaka, muzika... jednostavni su načini da poboljšate raspoloženje


Bilo da ste prethodnu noć malo spavali ili vas je uhvatila popodnevna dremka, jedno je sigurno – nedostaje vam energija. Evo rešenja koja se ne kriju u frižideru!

Svima nam je poznata situacija kada nemamo dovoljno energije da preguramo još par sati na poslu bez kafe ili dan bez dremanja.
Zato je potrebno znati nekoliko trikova koji će vam pomoći da se instant razbudite i pronađete energiju u sebi koja vam je potrebna.

Smejte se
Odgledajte kratak, ali smešan video. Mnoge studije sugerišu da smejanje može da pomogne da se razbudite, a takođe smanjuje hormon stresa (kortizol), koji crpi našu energiju i povećava negativna osećanja.

Meditirajte
Da, mnogi ljudi se okreću meditaciji zbog njenig smirujućih efekata, ali je ona takođe poznata po energiji koju može dati ljudima koji je praktikuju. Pronađite aplikaciju sa mini meditacijama koje će vam pomoći da se na trenutak opustite, a zatim nastavite sa danom kao da ste odspavali dobrih sat vremena.

Žvaćite žvaku
Prema naučnicima sa Konventri Univerziteta, žvakanje žvake stimuliše autonoman nervni sistem, što povećava pažnju. Žvakanje takođe povećava cirkulaciju krvi prema mozgu, što vas može razbuditi. Kada su u pitanju ukusi, najbolje je da to bude žvaka sa pepermintom, jer je dokazano da ovaj miris i ukus mogu podići raspoloženje i energiju.

Crtajte
Beznačajno crtkanje po ivicama sveske ili knjige, koje ste sigurno često radili u školskom periodu, brzo je rešenje. "Uključena" mašta sigurno utiče da ostanete aktivni.

Popijte vodu sa limunom
Ovo citrusno piće ima nekoliko zdrastvenih beneficija, a jedna od njih je i povećanje energije. Zbog toga što telo čini alkalnim, a ne kiselim, poboljšava raspoloženje i podiže energiju.

Slušajte muziku sa bržim ritmom
Znamo da nas muzika može oraspoložiti, a to dokazuju i brojne studije. Kreirajte energičnu plej listu sa brzim ritmom koji bi vas inače naterala da igrate i videćete kako će vam se energija povratiti.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem