KADA (NE) SMETE DA UZMETE VALERIJANU, ĐAVOLJU KANDŽU ILI CRNI KOHOŠ

30.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1964 | Autor: | 0

Neki dodaci u ishrani pospešuju delovanje lekova, ali ako ne možete da spavate i već uzimate tablete, ni slučajno ne posežite za valerijanom!


Iako dodaci ishrani mogu na različite načine poboljšati zdravlje, postoje slučajevi u kojima mešanje dodataka s lekovima može biti opasno.
Šta (ne) smete da kombinujete?

Valerijana
Dobra za: privremene probleme sa spavanjem.
Ne uzimati: valerijana se uzima sama, ne sme se usporedno koristiti s tabletama za spavanje ili nekim drugim lekovima koji podstiču pospanost. Posebno je važno izbegavati alkohol.

Crni kohoš
Dobar za: olakšanje simptoma menopauze, kao što su valunzi, noćno znojenje i privremene promene u raspoloženju (kao što su razdražljivost i nemir).
Ne uzimati: Ako ste u prošlosti imali neku bolest jetre ili tumor zavisan od estrogene, kao što je rak dojke ili jajnika, kohoš ne biste smeli da uzimate. Izbegavajte alkohol i druge lekove za koje se zna da utiču na jetru.

Đavolja kandža
Dobra za: smanjivanje bola u leđima i zglobovima. Ima i protivupalna svojstva.
Ne uzimati: Ako ste u prošlosti imali čireve na trbuhu ili ste na na varfarinu. Đavolja kandža se obično uzima uz konvencionalne lekove protiv bolova, ali pre toga je potrebno proveriti s lekarom postoje li kakve interakcije.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem