LAKA GIMNASTIKA ZA UKOČEN VRAT

24.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 917 | Autor: | 0

4 vežbe koje zatežu kožu, normalizuju san, otklanjaju bolove u kičmi i glavobolju


Gimnastika za vrat doprinosi poboljšanju cirkulacije krvi i smanjuje napetost.
Samo četiri vežbe, koje na prvi pogled deluju banalno, redovnim vežbanjem zatežu kožu vrata, normalizuju san, otklanjaju bolove u vratnom delu kičme i glavobolju.
1. Stanite, ispravite leđa i držite glavu pravo i visoko – to je početni položaj. Ruke, prepletenih prstiju, stavite na potiljak i glavu blago nagnite napred. Zatim uz otpor ruku vratite glavu u prvobitni položaj, izbrojte do 30 i opustite se. Ponovite.
Kad uradite vežbu ispred ogledala i vidite kako se pokreću mišići vrata, postaće vam jasno zašto su ove vežbe efikasne.
2. Zauzmite početni položaj, onda glavu malo nagnite ulevo i stavite dlan leve ruke na desno uho. Blago savijte glavu ka levom ramenu i onda se, uz otpor ruke, trudite da vratite glavu u prvobitni položaj. Izbrojte do 30 i opustite se. Ponovite vežbu još jednom, pa sve to ponovite i na drugu stranu.
3. Sedite na stolicu i oduprite se rukama o sedište. Leđa treba da budu prava. Zatim istegnite leđa, zabacite glavu unazad koliko god je moguće i izbrojte do 30. Vratite se u početni položaj, a zatim ponovite vežbu još jednom.
4. Zauzmite početni položaj kao u prvoj vežbi. Okrenite glavu ulevo i gledajte preko ramena. Izbrojte do 30, pa se vratite u početni položaj. Uradite vežbu još jednom, a zatim je ponovite na drugu stranu.
To je sva gimnastika za vrat, neverovatno jednostavna, ali izuzetno efikasna.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem