ELIKSIRI ZA MUŠKARCE U NAJBOLJIM GODINAMA

AKTUELNO | Pregleda: 406 | Autor:

Andropauza nije bauk. Pobedite je uz piskavicu, koprivu, crni kim i med

Dobra vest je da muškarcima u klimaksu, uz terapiju koju prepiše lekar, može da pomogne i apiterapija u sinergiji sa lekovitim biljem.

ČAJ OD SEMENKI PISKAVICE SA MEDOM
Priprema se tako što se kašičica semenki piskavice prelije šoljicom kipuće vode. Nakon pola sata preparat treba procediti i zasladiti medom prema ukusu. Čaj treba da se uzima svakog jutra na prazan želudac. Piskavicu možete pomešati i sa medom u jednakim količinama. Mešavinu treba uzimati tri puta dnevno.

MEŠAVINA OD SEMENA KOPRIVE I MEDA
Priprema se tako da se u čaši vode dobro razmuti kašika meda i kašičica mlevenih semenki koprive. Mešavinu treba uzimati dva do tri puta dnevno.

NAPITAK OD ŽALFIJE, CRNOG KIMA I MEDA
Priprema se tako da se mešavina 100 g lista žalfije i 50 g semenki crnog kima prelije jednom litrom crnog vina. Preparat treba ostaviti da odstoji tri nedelje na sobnoj temperaturi. Zatim mešavinu treba procediti, dodati šoljicu meda i dobro promešati. Doza: čašica svake večeri uoči spavanja.

ČAJ OD BOSILJKA SA MEDOM
Priprema se tako da se mešavina od 40 g lista bosiljka, 20 g lista peršuna, 30 g timijana, 20 g lista celera i dva čenja belog luka prelije vrućom vodom, zatim se doda kašika meda, dobro promeša i ostavi da odstoji pol sata. Čaj piti više puta tokom dana.

Komentari