POBEDITE KANDIDU UZ BELI LUK, EHINACEU I ČAJ OD ČIČKA

14.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 536 | Autor: | 0

Osim smanjenja unosa belog brašna i šećera, fitoterapeuti preporučuju da protiv uporne gljivice koristite i čajeva


Infekcije kandidom mogu se rešiti promenom načina ishrane i strogom dijetom. Beli luk, ehinacea i kopriva samo su neke od biljaka koje vam mogu pomoći.

Prema nekim autorima, oboleli bi obavezno morali da smanje unos namirnica od žitarica, a šećer i belo brašno treba izbaciti zauvek, jer se Candida albicans hrani ugljenim hidratima.

Treba jesti puno belog luka, domaći kefir (više puta tokom dana po jednu šoljicu), kokosovo ulje (dve do četiri kašike dnevno), mesne supe, domaći kiseo kupus. Ako vam se ne sviđa da jedete sirovi beli luk, dodajte ga u salatu ili ga umešajte u umak za testo.

Pacijenti kojima je dijagnostikovana kandidijaza trebalo bi što pre da počnu sa uzimanjem medicinskih preparata prema savetu svog lekara, a potom da se konsultuju sa lekarom o pomoćnom lečenju prirodnim antifugalnim preparatima.
Fitoterapeuti navode da u terapiji kožnih infekcija izazvanih kandidom mogu da pomognu: čičkov čaj ili čaj od echinacee, koprive, korena maslačka i nane, razređena tinktura nevena, mire, origana.
Aromaterapeuti preporučuju potapanje stopala u toploj vodi u koju treba dodati nekoliko kapi ulja nevena, lavande i čajevca.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net