9 SAVETA ZA JESEN BEZ PREHLADE

10.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 263 | Autor: | 0

Voće, beli luk, san, čaj, kretanje, provetravanje prostorija i čiste ruke garantuju da ćete zimu dočekati bez groznice i temperature


Sezona gripa i prehlade je na horizontu, tako da ćemo sa vama podeliti najkorisnije savete o izbegavanju bakterija i virusa!
Kada temperature počnu da se smanjuju, počinjemo sve više da grejemo zatvorene prostorije. A kada je u prostoriji toplo, stvaramo idealno okruženje za reprodukciju bakterija, pa smo samim tim podložniji infekcijama u hladnijim mesecima.

Otkrivamo vam top 9 saveta za sprečavanje virusa i gripa:
Jedite voće i beli luk
Tačnije, potrebno je pojesti pet porcija voća u toku dana. Takođe se možete zaštititi od bakterija tako što ćete konzumirati veću količinu luka. Poznati po svojim antivirusnim, antibakterijskim i antiinflamatornim osobinama, luk može pomoći u borbi protiv infekcija.

Pijte dovoljno tečnosti
Pijte dosta vodeili nezaslađenog čaja, pogotovo ako provodite puno vremena u zagrejanom prostoru.

Ograničite unos alkohola
Prekomerni unos alkohola može dovesti do nedostatka vitamina, što utiče na imunološki sistem i sposobnost tela da se bori protiv infekcija.

Dovoljno sna
Spavanje je prirodan način da okrepite telo.

Pijte čaj
Zeleni čaj je jedan od najbogatijih izvora antioksidanata, tako da je odličan za prevazilaženje zimskih problema i poboljšanje imunološkog sistema.

Opuštajte se
Kada je vaše telo pod stresom, podložniji ste virusnim infekcijama koje izazivaju kašalj, prehladu i grip, pa budite mirni i ostanite zdravi. Probajte jogu ili tehnike opuštanja kako biste smirili svoje misli.

Ne dodirujte lice
Virusi se najčešće nalaze na rukama, a zatim ulaze u telo kroz oči, nos ili usta. Smanjite rizik od prehlade kroz redovno pranje ruku.

Budite aktivni
Vežba je odličan način za jačanje imunološkog sistema, pa pokušajte da budete aktivni najmanje 30 minuta dnevno, tri puta nedeljno.

Higijena
Kada brišete nos, koristite maramice za jednokratnu upotrebu i odmah je bacite. Ovo će smanjiti šanse za širenje bakterija.


I još pogledajte:

ZELENI ČAJ

360 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD :

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD :

 • Brankova 16 ,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net