OTKRIJTE NA VREME BOLEST BUBREGA

18.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 628 | Autor: | 0

10 simptoma koji ukazuju da je vreme da posetite nefrologaBubrežne bolesti su često tihe i sporo razvijajuće, bez upečatljivih simptoma, sve do poodmaklog stadijuma oštećenja bubrežne funkcije.
Ovih 10 simptoma najčešći su pokazatelji postojanja problema, a ako primećujete tri ili više znakova kod sebe, svakako posetite lekara:

Poteškoće i bol pri mokrenju - budući da su urinarne infekcije čest uzrok bolesti bubrega. Ako se javljaju često, znak su za brigu.

Krv u urinu - ovo je čest simptom upale, ali i ozbiljnije bolesti bubrega.

Oticanje - kako bubrezi uklanjaju višak vode iz organizma, pri smanjenju njihove funkcije. Najčešće je na gležnjevima, rukama, stopalima i u licu.

Tamni podočnjaci - još jedan pokazatelj poremećaja u izbacivanju vode i toksina iz tela.

Svrab kože i osip - kod smanjene funkcije bubrega, toksini se gomilaju u krvi što uzrokuje kožne simptome.

Metalni ukus u ustima i kiseli zadah - ako su bubrezi oštećeni, tada se podiže nivo mokraćne kiseline u krvi. Ona se u pljuvačci razgrađuje na amonijak.

Mučnina i povraćanje - toksini deluju i na probavni trakt, a često ih prati gubitak apetita kao mršavljenje kao znak bolesti.

Osećaj hladnoće - jedna od posledica bolesti bubrega jeste anemija te smanjena cirkulacija, koja uzrokuje osećaj hladnoće i trnce.

Zadihanost i umor - najčešći uzrok je anemija i oticanje pluća, zbog čega je u krvi sve manje kiseonika.

Ponavljajući bol u leđima - u nekim slučajevima je bol manje, a u drugima više izražena. Svakako treba posetiti lekara ako se ponavlja bol u donjem delu leđa i sa strane.


I još pogledajte:

NEFROVIT

830 RSD

URONEFROL

2000 RSD

UROGAL

1890 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem