PRE DVADESET GODINA ODBIO SAM HEMOTERAPIJU, I JOŠ UVEK SAM ŽIV

16.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1696 | Autor: | 0

Nakon hirurški odstranjenog tumora, niza hemoterapija i neočekivane pojave metaztaza, Jovan Jagodić iz Rogatice počeo je da čita knjige o travama i proučava narodne recepte. Uspeo je ne samo da pobedi opaku bolest, već i da postane nadaleko čuven travar


Kada mu je davne 1996. godine otkriven zloćudni tumor na desnoj nozi, Jovan Jagodić iz Rogatice nije ni slutio da će samo nekoliko godina kasnije, oslanjajući se isključivo na lekovito bilje svog kraja, ne samo pobediti tu opaku bolest, već postati i nadaleko čuven i cenjen po lečenju raznih oboljenja.
Iako u vreme kada je oboleo od tumora o lekovitim biljkama nije znao ništa, Jagodić kaže da ga to nije nimalo pokolebalo u nameri da sam potraži lek u prirodi oko sebe i podvrgne se samolečenju.
Neefikasne hemoterapije
- Početkom 1996. godine doktori na VMA u Beogradu dijagnostifikovali su mi karcinom na listu desne noge. Operisan sam, a tumor je sa opsečenim delom težio oko pola kilograma. Nakon operacije, primio sam četiri hemoterapije, ali se to, nažalost, pokazalo nekorisnim. Na magnetnoj rezonanci ubrzo je ustanovljeno da se tumor vratio na isto mesto gde je ranije bio - priča Jagodić.
On ističe da je u oktobru iste godine ponovo operisan kada mu je amputirana desna noga. Nakon operacije, Jagodića su čekale još dve hemoterapije, posle kojih je usledio nov šok. Naime, 1998. godine stanje mu se pogoršalo i počeo je da iskašljava krv. Znao je da mu se opaka bolest vratila, što su potvrdili i doktori sa VMA, koji su mu rekli da je tumor metastazirao na levo plućno krilo.

- Tumor je bio promera deset puta osam centimetara, pa sam ponovo operisan. Ovaj put mi je odstranjen donji deo levog plućnog krila. Patološko-histološki nalaz je pokazao da je reč o istom tipu karcinoma koji mi je bio na nozi. Doktori su mi opet rekli da moram da se podvrgnem hemoterapiji, ali ja sam već bio umoran od svega i odbio sam da idem. Vratio sam se kući i odlučio sam da se borim protiv karcinoma isključivo narodnom medicinom - kaže Jagodić.
Lekovi iz "šumske apoteke"
Jagodić kaže da samo oni koji su išli na hemoterapiju znaju kakvu muku ona predstavlja za organizam. To je i bio jedan od razloga zbog kojih je odlučio sam da se leči.
- Nije samo što čovek izgubi kosu, već mu imunitet potpuno oslabi. Verujem da je imunitet glavna poluga u borbi protiv karcinoma. On koristi slab imunitet da napadne organizam. Poznato je da se u organizmu svakog čoveka stvaraju ćelije karcinoma, ali jak organizam to prepozna i uništi. Međutim, onog momenta kada telo oslabi i imunitet padne zbog premora, stresa ili manjka minerala, vitamina, fizičkih, hemijskih, radioaktivnih ili hormonskih i sličnih oštećenja, tada organizam više ne može da se bori i karcinom napada. Zbog toga smatram da hemoterapija, koliko god da je dobra, toliko je i loša, jer uništava imunitet - kategoričan je Jagodić.

On objašnjava da je nakon odbijanja hemoterapije i povratka u Rogaticu počeo da čita knjige o travama i proučava narodne recepte. Trave je u početku kupovao na pijaci, da bi potom sam počeo da ih bere po sarajevsko-romanijskoj regiji i od njih pravi čajeve, meleme, tinkture za piće i masaže. Trave je kiselio u alkoholu, ulju i slično, i na sebi isprobavao.
Pomoć traže i iz Australije
Rezultat je bio da se tumor nije vratio, a Jagodić je probuđen dar odlučio da iskoristi u lečenju drugih.
Za pomoć mu se obraćaju mnogi, iz svih slojeva društva, bilo da su siromašni ili bogati, stari ili mladi, neobrazovani ili visokoobrazovani, pa čak i doktori. Jagodić o svima njima vodi preciznu evidenciju,
- Dolaze mi ljudi iz svih delova BiH, Srbije, i šire, pa čak i iz Australije. Neke sam uspeo da izlečim, ali neke i nisam - kaže Jagodić.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem