IMUNOTERAPIJOM PROTIV AKNI

15.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 330 | Autor: | 0

Naučnici blizu otkrića vakcine protiv akni koja će blokirati bakterije koje oštećuju kožu


Nepouzdane metode za lečenje akni uskoro bi mogle da budu zamenjene vakcinom.

Naučnici tvrde da su veoma blizu otkrića vakcine protiv akni koja će blokirati bakterije koje oštećuju kožu.
Tretman je jedan od oblika imunoterapije koji pomaže imunitetu da se izbori sa bakterijom koja se zadržava ispod kože i izaziva upalu.

Lekari kažu da bi ovo bilo idealno jer bi smanjilo upotrebu lekova koji se sada koriste u borbi protiv bubuljica, a imaju mnogo neželjenih dejstava.
Naučnici tvrde da se pod uticajem antitela smanjuje otok na koži. Bakterija, poznata kao Propionibacterium acnes, živi na koži većine ljudi, ali kod onih koji imaju akne ona izaziva crvene plikove i otoke. Ova vakcina može da spreči otpuštanje toskina i pojavu upala.
Nije jasno zašto su samo neki ljudi osetljivi na ovu bakteriju, ali se pretpostavlja da hormonski disbalans, pušenje i određeni lekovi ili kozmetika mogu da budu uzrok pojave akni. Trenutna terapija podrazumeva upotrebu steroida i antibiotika koji mogu da dovedu do neželjenih efekata.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem