KARANFILIĆ I CIMET ZAUSTAVILI OZBILJAN PROCES NA ZUBIMA

13.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2220 | Autor: | 0

Recept indijskog učitelja pomogao je Predragu Grozdaniću da sačuva viličnu kost i izbegne operaciju


Umesto operacijom, Predrag Gvozdenović izborio se sa upalom zuba i desni uz pomoć biljaka.

Iako je za gangrene, ciste i druge jake upalne procese na zubima najbolji lek operacija ili eventualno vađenje zuba, postoje primeri i iskustva koja govore da ih je moguće izlečiti i na neke druge načine. Predrag Grozdanić imao je dve mogućnosti i prva je za njega bila potpuno neprihvatljiva, tako da se usudio da počne nešto što bi retko ko smeo.
- U jednom trenutku osetio sam jak bol u donjem delu vilice koji je trajao neko vreme. Snimak je potvrdio da je korene moja četiri zuba zahvatio ozbiljan proces, odnosno gangrena, koja je okupirala viličnu kost. Doktorka mi je rekla da ne postoji nikakvo drugo rešenje osim operacije i umetanja veštačke kosti. Tokom razgovora, saznao sam da to ne bi bila nimalo jednostavna operacija.
Vi ste odlučili da ne idete na operaciju?
- Odlučio sam da ću sam izlečiti taj proces. S obzirom da zvanična medicina ne poznaje drugi način lečenja, rešio sam da probam sa alternativnim lečenjem.
Na koji način ste lečili zube?
- Jedan indijski učitelj je rekao da je kombinacija karanfilića i cimeta odlična za zdravlje zuba. Saznao sam da su još stari Egipćani koristili ovu mešavinu za lečenje takvih stanja, kada nije bilo mogućnosti za operaciju.
Pravio sam mešavinu, tucao sam biljke da bih napravio prah i stavljao na desni posle svakog pranja zuba, baš tamo gde je bio proces. Taj prah bi se zalepio za desni i ostao tu neko vreme.

Snimak pre i posle lecenja


U kojoj razmeri ste mešali karanfilić i cimet i koliko često ste ih koristili?
- Ne znam da li postoji neka tačna proporcija, ja sam uzimao otprilike pola-pola cimet i karanfilic. Potrebno je samleti da bude što sitnije. Samlevenu mešavinu sam držao u kutiji.
Stavljao sam mešavinu tri puta dnevno i držao je na desnima neko vreme posle svakog pranja zuba. U početku desni trnu, ljutkasto je, ali vremenom se čovek navikne. Rešio sam da budem uporan i da to koristim dok se ne izlečim.
Kada ste osetili prve znake poboljšanja?
- Nakon nedelju dana tretmana prestalo je da gnoji i nikad više nije. Snimao sam zube na pola godine ili godinu dana i svaki put je proces bio sve manji. Redovno sam išao na kontrole i doktorka je bila u čudu.
Najveći napredak je bio u prvih godinu, posle je sve sporije napredovalo, da bi potpuno nestalo i kost se regenerisala posle šest ili sedam godina. Jednom prilikom sam došao sa snimkom na kome nije bilo nikakvog procesa, a kost je bila na mestu.
Kako su reagovali lekari na to što se Vama desilo?
- Moj prijatelj zubar je gledao i divio se, ali kaže da se ne bi usudio da to objavi kao naučni rad jer bi rekli da su snimci netačni. Meni bliski ljudi znaju kroz šta sam prošao i znaju da nisam nikada otišao na operaciju. Neki moji prijatelji su zahvaljujući mom iskustvu lečili probleme sa desnima i zubima na isti način i uvek je svima pomoglo.
M. Vidojković

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net