KADA JE VREME DA ZASADITE LALE I NARCISE?

06.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 748 | Autor: | 0

Lukovice je najbolje saditi tokom sučanih jesenjih dana, kada nije previše hladno i ne pada kiša


Ako želite da u proleće imate rascvetalu baštu, vreme je da pripremite zemlju i lukovice za jesenju sadnju.
Da bi cvetovu u proleće bili veći i lepši, lukovice lale, zumbula, narcisa i krokusa sadite u jesen. Preporučuje se da to uradite tokom septembarskih sunčanih dana, kada nije previše hladno i ne pada kiša.
Sve lukovice sade se na sličan način. Kod svih treba voditi računa da vrh bude okrenut na gore, jer u suprotnom neće nići. Najdublje rupe prave se za lale (10 centimetara). Ostale lukovice sade se pliće, na oko pet centimetara.
Kada se odredi mesto i iskopa rupa ubacuje se gomolj. Posađenu lukovicu zatrpati zemljom i obilno zaliti. U februaru prvo će procvetati šafran, čak i ispod snega.

Ukoliko se sadi nekoliko vrsta lukovica, ispred lala treba staviti zumbule, a ispred njih krokuse.

Broj lukovica uvek zavisi od površine na kojoj ih sadite. Najmanji broj lukovica po metru kvadratnom trebalo bi da bude oko 25.
Ako iz nekih lukovica biljke ne niknu, prebacite one sa rubova leje na upražnjena mesta, pazeći da ne povredite koren biljke.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem