4 REŠENJA ZA LENJA CREVA

AKTUELNO | Pregleda: 778 | Autor:

Čija, avokado, limun i kefir bude eliminišu bolove u stomaku, nadutost i opstipaciju


Loša probava najčešće nastaje usled loše ishrane, manjka fizičke aktivnosti i stresa. Bolovi u stomaku, nadutost i opstipacija mogu da budu vrlo neprijatni i da nam kvare raspoloženje. Sve se može izbeći ako u svakodnevnu ishranu ubacite neke od sledećih namirnica ili napitaka:

Čija semenke
Prve na listi su čija semenke koje su bogate omega 3-masnim kiselinama, antioksidantima, vlaknima, magnezijumom, cinkom, gvožđem i kalcijumom, te su zato pogodne za jačanje imuniteta i regulisanje probave, sprečavajući izlučivanje otrovnih sastojaka u telu. Najbolje je da se jedu kao puding, tako što ih ostavite da 15 odstoje u vodi, i kada nabubre možete ih pojesti.

Avokado
Bogat je nezasićenim masnim kiselinama koje podstiču metabolizam. Pored toga, avokado sadrži beta-karoten koji se u telu pretvara u vitamin A koji je potreban za zdravu sluznicu u probavnom traktu.

Topla voda s limunom
Megan Markl toplom vodom sa limunom započinje svaki dan, a u ovaj ritual se kunu i Dženifer Aniston i Miranda Ker. Osim vitamina C, ovaj napitak sadrži i pektine koji podstiču probavu.

Kefir
Umesto jogurta popijte koji put kefir. Ovaj gusti mlečni proizvod sa Kavkaza bogat je bakterijama mlečne kiseline – koje su zdrave za crevnu floru i otklanjanju uzročnike bolesti. Osim toga, kefir se lakše vari, jer sadrži manje laktoze od običnog jogurta.


Komentari