NE TREBA JESTI DVA SATA PRE I DVA SATA POSLE PLIVANJA

10.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 722 | Autor: | 0

Da biste na odmoru doterali liniju, plivajte! Potrošićete do 600 kalorija na sat!Svaki fizički rad sagoreva kalorije, makar to bila šetnja psa ili sređivanje kuće. Koliko će plivanje da potroši kalorija zavisi od intenziteta pokreta, ali prosek je oko 600 kalorija na sat. Toliko u proseku troši i trčanje i vožnja bicikla. Naravno, što veća brzina, bolji rezultati.
Iako plivanje troši kalorije, ispostavilo se da efekti tog trošenja nisu odmah vidljivi kao kod drugih fizičkih aktivnosti. Razlog može biti hladnoća vode koja odvodi dobar deo toplote tela, a rezultat je pojačan apetit nakon treninga.
U tome zaista ima istine. Da li vam se dešava da izađete iz vode i umirete od želje da pojedete nešto?
Da bi efikasno mršavili posle plivanja, potrebno je odupreti se potrebi za hranom posle treninga i izbegavati je u naredna dva sata. Uzalud trošenje kalorija ako se posle višestruko nadoknade!
Može biti teško, jer je poželjno da ne jedete ni dva sata pre plivanja, kako vam se hrana ne bi vraćala iz želuca tokom treninga. Uz pravilnu ishranu i disciplinu sve je moguće.
Kao i kod trčanja ili vožnje bicikla, najbolji način da plivanje potroši unete kalorije jeste intervalni trening. To znači da bi trebalo da kombinujete sporije i brže pokrete, umesto da odmah zapnete svom snagom i odustanete posle deset minuta jer ste već umorni. Intervalni trening je zanimljiviji, posebno kada se uključe različiti stilovi plivanja i može da vas podstakne da ostanete na treningu sat vremena aktivni, a ne sedeći na ivici ili u plićaku, brčkajući noge u vodi.
Kako sprovesti intervalni trening plivanja?
Odredite udaljenost ako ste na moru (do čamca, stene , bove…) ili plivajte dužinom bazena i krenite punom snagom u jednom pravcu pa zatim lagano nazad. Iskombinujte sve stilove plivanja i odradićete dobar trening koji zateže celo telo.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem