POLEN ODLIČAN ZA DEPRESIVNE, NEPLODNE, GOJAZNE

03.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 484 | Autor: | 0

Pravi načini da koristite „vitaminsku, mineralnu i biostimulativnu biološku bombu”U odnosu na med, polen je nekoliko puta bogatiji hranljivim i lekovitim materijama. Uostalom, od ključne je važnosti za opstanak pčelinjeg društva, jer se polenom hrane mlade pčele.
Eminentan apiterapeut preporučuje da se 600 g meda pomeša sa 300-400 grama svežeg polena. Nakon dve nedelje najbolje je koristiti dve kašičice polena, petnaest minuta pre svakog obroka. Dnevne količine polena ne bi trebalo da prelaze 30 grama. U početku, dok se probavni trakt ne navikne na polen, trebalo bi ga uzimati posle jela, kasnije između obroka, na kraju pre jela. Polen ima izuzetan, sveobuhvatan efekat na ljudski organizam, pa mnogi stručnjaci po vrednosti izjednačavaju polen i matični mleč. Zbog neodgovarajućeg skladištenja na tržištu, korisni sastojci u mleči gube se za nekoliko sati, dok ih polen čuva nekoliko meseci, zato što je količina esencijalnih amino-kiselina srazmerno manja. Ruski istraživači i dalje naglašavaju veliko regenerativno dejstvo polena na organizam. Upotreba polena kod starijih pacijenata daje izvanredne rezultate u pogledu fizičkog i mentalnog zdravlja i vidno pomlađuje kožu. Veliki broj naučnih studija širom sveta potvrđuje da polen povoljno utiče na saniranje probavnih smetnji, bolesti prostate, na problem seksualne prirode, alergije, regulaciju krvotoka, fizički umor, oštećenja od radijacije i drugo. Kvalitet polena, kao i meda, zavisi od vrste bilja i njihovog broja, čistoće terena i načina prerade.

Polen u psihijatriji
Depresivni sindromi: U većini slučajeva teških depresivnih sindroma, sam polen nije delovao, ali zajedno sa antidepresivima dovodio je do poboljšanja već sa malim dozama tih sredstava, i to znatno bolje nego u slučajevima kad su antidepresivi davani bez polena. Bolesnici su ozdravili ili im se stanje poboljšalo.
Iznurenost – astenija: Već nekoliko dana nakon početka lečenja, bolesnici se bolje osećaju. Živahniji su, boljeg raspoloženja i pokazuju više želje da komuniciraju sa okolinom. Uspesi su postignuti uzimanjem i manjih doza duže vreme.

Plodnost i seksualno zdravlje
Ukoliko se male doze polena dodaju hrani tokom godinu dana, znatno povećavaju plodnost. Polen poboljšava ishranu materice bez štetnog efekta na plod, a fetus dobija na težini i na nivou hemoglobina, ukupnog proteina, serumskog gvožđa i albumina. Zahvaljujući sadržaju biljnih materija (fitosteroli) koje imaju hormonalni efekat, polen povoljno utiče na rad polnih žlezda kod muškaraca, jača potenciju i broj spermatozoida, sprečava probleme sa prostatom, a kod žena ublažava menstrualne tegobe i teškoće u menopauzi.

Antioksidant i antibiotik
Polen štiti srce, mozak i adrenalinske žlezde od slobodnih radikala, podiže antioksidantnu odbranu i poboljšava imunološki sistem. Polen povoljno deluje kod hroničnih opstipacija i stalnih dijareja (kolitis), smanjuje nivo povećanih triglicerida, holesterola i mokraćne kiseline u krvi. Polen smanjuje upalu jetre i poboljšava njen rad. Polen iz saća, pomešan sa medom, povoljno deluje na anemiju. Kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu terapija polenom zaustavlja krvarenje za dva do četiri dana. Nuspojave kod žena tokom radijacijske terapije (povraćanje, smanjenje broja krvnih zrnaca, nedostatak apetita, slabost i klonulost) znatno su smanjene uzimanjem polena.

Kontrola telesne težine
Polen može da normalizuje telesnu težinu, bez obzira da li se radi o gojaznosti ili mršavosti, jer amino-kiselina fenilalanin deluje na centar koji reguliše osećaj gladi i sitosti. Poboljšava krvne nalaze i reguliše masnoću.
Dijeta: Dvadeset grama polena, kašika meda, deset kapi propolisne tinkture, malo cimeta, sok od jednog limuna i drugo voće (jabuka, mandarina, banana) staviti u blender i mutiti do željene gustine, zatim staviti u frižider nekoliko sati i nakon toga popiti.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD :

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD :

 • Brankova 16 ,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net