ZAŠTO JE VAŽNO OTIĆI NA GODIŠNJI ODMOR

23.07.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 648 | Autor: | 0

Sunce, boravak na svežem vazduhu, oslobađanje od rutine i prilika za kreativnost poboljšavaju i psihičko i fizičko zdravljeDa bismo održali dobro mentalno, ali i fizičko zdravlje, neophodno je da povremeno odemo na odmor, kraći ili duži.

Sunce
Po pravilu, na odmoru smo više napolju i više izloženi suncu. Sunčeva svetlost doprinosi poboljšanju raspoloženja, ublažava potištenost i pomaže da bolje spavamo noću. Osim toga, sunce doprinosi sintezi vitamina D i pomaže organizmu da se oporavi.

Boravak na svežem vazduhu
Većina nas provodi najveći deo vremena u zatvorenom prostoru, bilo na poslu, bilo kod kuće. Boravak više sati dnevno na svežem vazduhu pročišćava pluća i daje nam dodatnu energiju.

Prilika da budemo kreativni
Na odmoru, vreme pripada samo vama – ne morate da se držite nikakvog posebnog dnevnog rasporeda. Možete da ustanete kad hoćete, da idete na spavanje kasnije, da jedete u vreme koje nije uobičajeno... I možete da radite stvari koje priželjkujete ali nikako ne stižete.

Oslobađanje od monotone rutine
Mnogi od nas rade po satu, ustaju u određeno vreme, odlaze na posao, obavljaju kućne poslove i dani liče jedni na druge. Izlazak iz rutine već sam po sebi unosi određenu novinu i svežinu u naš život.

Obnavljanje životne radosti
Svakodnevna napetost, brige, strepnja i stres menjaju našu percepciju života, do te mere da ponekad stvarno pomišljamo da je život mučenje. Odmor nam ponovo daje priliku da uživamo u životu takvom kakav jeste – dalje od teškoća, strepnji i jednoličnosti svakodnevne egzistencije.

Odmor povećava naše šanse da ostanemo zdravi
Ako uopšte ne idete na odmor, to može ozbiljno da naruši vaše zdravlje. Slobodno vreme doprinosi smanjenju nivoa anksioznosti i pruža nam priliku da se opustimo i uživamo, a to se pozitivno odražava na celokupno zdravstveno stanje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem