LJIGAVAC MOŽE DA IZAZOVE OZBILJNE ZDRAVSTVENE KOMPLIKACIJE

21.07.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 849 | Autor: | 0

Pre nego što detetu date igračku, pročitajte ovaj tekst!


Prevelika količina hemikalija u omiljenoj igrački može da izazove proliv, povraćanje i grčeve.

Roditelji su složni: ljigavac u najmanju ruku predstavlja igračku štetočinu. Sve je dobro dok se drži na čvrstoj površini ili u originalnoj kutijici, ali tkanina na koju se zalepi obavezna završava u smeću.
Ipak mnogo je ozbiljnija tvrdnja potkovana istraživanjima naučnika, da ljigavac predstavlja opasnu igračku koja može ostaviti dugoročne posledice.
Ozbiljne posledice nastaju upotrebom opasnih hemikalija, a prema pisanju Mail Online ovaj proizvod često sadrži potencijalno nesiguran nivo boraksa, koji u prekomernim nivoima izaziva proliv, povraćanje i grčeve.

Testirano je jedanaest različitih verzija koje su u prodaji putem interneta. Osam od jedanaest uzoraka sadržalo je previsok nivo boraksa.

Rukovodilac istraživanja, Niki Stopford objasnila je da: "Roditelji koji kupuju ljigavca za svoju decu veruju da su ove igračke sigurne pa će ih šokirati kad otkriju da bi zdravlje dece moglo biti izloženo riziku. Proizvođači moraju da prestanu s proizvodnjom nesigurnih proizvoda, a vlade i trgovci jednostavno moraju da bolje paze šta nude na tržištu."

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem