KOJE BILJKE MORATE IMATI U PUTNOJ TORBI

16.07.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 352 | Autor: | 0

Da vam letovanje ne bi preselo, pročitate ove savete i ponesite hidrolate i eterična po preporuci dr Bojane MaksimovićOsvežite prostor u sobi tokom letovanja uz ovaj sprej kojeg sami možete napraviti i poneti na odmor. Dr Bojana Maksimović specijalizant dermatologije i aromaterapeut savetuje šta da ponesete na godišnji odmor.
Potrebno je:
30 ml destilovane vode
30 ml hidrolata hamamelisa
3 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
3 kapi eteričnog ulja limuna
3 kapi eteričnog ulja lavande
3 kapi eteričnog ulja čajevca
3 kapi eteričnog ulja nane
Treba napomenuti da pri kupovini ulja biramo etarska ulja koja su hemotipizovana i iz organskog uzgoja, a biljna ulja su hladno ceđena, nerafinisana!

Ulja za svaku priliku
- Ako nosite samo jedno etarsko ulje sa sobom na put, to bi svakako trebalo da bude pouzdano etarsko ulje prave lavande. Vaš drugi izbor moglo bi da bude etarsko ulje čajevca, jer kao lavanda, nekoliko kapi može se koristiti nerazređeno u slučaju nužde. Ova dva etarska ulja svakako treba da se nađu u vašoj torbi, pokazaće se neprocenjivim za sve posekotine i ogrebotine.

Pomoć kod mučnine

- Ukoliko ste skloni mučninama tokom putovanja, stavite po dve kapi etarskog ulja nane i etarskog ulja lavande na maramicu i lagano udahnite pre početka putovanja. Ova mešavina će vam razbistriti glavu, a istovremeno će pomoći kod anksioznosti koju osećamo pred put, kao i kod nelagodnosti u želucu. Ako se mučnina ipak nastavi i tokom putovanja, odličan izbor je etarsko ulje đumbira. Nakapajte tri kapi etarskog ulja đumbira i kap etarskog ulja nane na maramicu i lagano udišite kako biste se rešili nelagodnosti u stomaku.

Tokom dugih putovanja
- Mešavina etarskih ulja nane, eukaliptusa i kardamona odlična je mešavina. Stavite po dve kapi od svakog etarskog ulja na maramicu ili komadić vate i stavite je blizu vas na odgovarajuće mesto, izbegavajući plastični ili skup kožni tapacirung! Hidrolat nane najbolje osvežava vazduh i oraspoloži vozača dok je na dugim putovanjima - samo nekoliko puta poprskajte oko sebe ovim hidrolatom i osetićete svežinu u vazduhu!

Strah od aviona i džet leg
Još jedno višenamensko etarsko ulje svakako je etarsko ulje rimske kamilice, jer može da smiri nervozu pred let kod onih koji se sigurno osećaju samo na tlu. Stavite nekoliko kapi ulja na maramicu i udahnite nekoliko minuta pre poletanja. Etarskom ulju rimske kamilice možemo dodati i etarska ulja geranijuma i lavande, a ova mešavina, osim što predivno miriše, smiruje i nerve.
Ako je vaš let dug, postoji šansa da ćete prelaziti različite vremenske zone i možda ćete osetiti efekte džet-lega. Najbolji lek za džet-leg je prijatna aromatična kupka kada stignete u hotel. Napravite odgovarajuću uljnu mešavinu i nanesite na svoje telo ili izmasirajte stopala, a potom se istuširajte u tuš kabini. Za to je etarsko ulje geranijuma idealno, a možete mu dodati etarska ulja đumbira, ilang-ilanga ili grejpfruta.

I još pogledajte:

YLANG YLANG

873 RSD

ULJE GREJPFRUTA

945 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net