“CIKLUS SEMENKI” UBLAŽAVA PMS

09.07.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 763 | Autor: | 0

Izborite se sa tegobama uz pomoć semenki lana, susama, bundeve i suncokreta


Nadutost, loše raspoloženje, bolovi, žudnja za slatkom hranom... Sigurno su vam poznati simptomi PMS-a.
Ipak, uspećete da sve ove stvari držite pod kontrolom zahvaljujući tehnici za balansiranje hormona koje se zove “ciklus semenki”, a koji može ublažiti bolove, nadimanje i generalnu iritiranost pre i tokom menstruacije. Evo kako on deluje:
Ciklus semenki je holistički proces u kome je reč o konzumiranju različitih tipova semenki i njihovoj rotaciji tokom različitih menstraulnih faza.
Seme lana sadrži dosta lignana koji utiču na proizvodnju estrogena, dok je bundevino seme bogato cinkom koje pomaže proizvodnji progesterona. Sa druge strane imamo suncokretovo seme koje je bogato selenom – mineralom najbitnijim za jetru.
Nekoliko studija se bavilo sa ovim načinom “lečenja”, ali ni jedna nije dovoljno detaljna ili ubedljiva. Ali, ako ste sve probali za PMS i ništa nije pomoglo, možete da probate i ovaj jednostavan način – osim ako ste alergični.

U prvoj polovini menstrualnog ciklusa ženskom telu je potrebno više estrogena kako bi se izgradio zid materice. Tokom ove faze (od prvog dana menstruacije do ovulacije), konzumirajte po jednu kašiku sirovog mlevenog lanenog semena i bundevino seme.

U drugoj polovini ciklusa telu je potreban progesteron za debljanje zida materice i pripremu za oplođavanje. Tokom ove faze (od kraja ovulacije do dana kada počinje sledeća menstruacija) se prebacite na jednu kašiku sirovog mlevenog susama i suncokretovog semena.

Savet plus: semenke treba da budu organskog porekla i sirove. Za bolji efekat i iskorišćavanje hranljivih sastojaka i treba da budu samlevene. Možete ih samleti u mlinu za kafu ili u blenderu i jesti samostalno ili uz smoothie i šolju jogurta. Takođe, nemojte odmah očekivati rezultate. Probajte ovaj način u prva tri ciklusa i pratite rezultate.


I još pogledajte:

FEMISAN A

990 RSD 632 RSD

OČAJNICA ČAJ

240 RSD

VIRAK ČAJ

280 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem