FORENZIČKI NUTRICIONISTA PIŠE DIJAGNOZU

02.07.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 259 | Autor: | 0

Bolesti se vide na licu, tvrdi nutricionista Fiona Tak. Naučite da čitate znake koji se vide na čelu, koži, bradi...


Stanje organizma odražava se na licu, a crveni obrazi, veliki podočnjaci i ispucale usne mogu biti znak da nešto nije u redu.
Nutricionistkinja Fiona Tak otkrila je šta ovi znakovi predstavljaju i kada bi trebalo da odete kod lekara.

Podočnjaci
Tamni podočnjaci mogu biti nasledni, ali oni mogu biti i znak da ne unosite dovoljno tečnosti, loše se hranite, stresan način života i malo spavate.

"Oni mogu biti znak da su se u vašem telu skupili toksini i da organizam mora da se očisti. Obavezno unosite više vode", napisala je Tak u svojoj knjizi "Forenzički nutricionista".

Podočnjaci plavo-crne boje su indikator autoimune bolesti. Za razliku od njih žuto-smeđi podočnjaci ukazuju da jetra ili žuč ne funkcionišu kako bi trebalo.

"Sve to može biti povezano s unosom šećera i masnoća ili može biti posledica dugoročnog korišćenja lekova. Osobe koje jedu brzu hranu imaju žuto-smeđe krugove oko očiju. Tamnosmeđi podočnjaci ukazuju da imate neki poremećaj u metabolizmu, a otečeni podočnjaci znak su da imate problem s visokim pritiskom", objašnjava Tak.

Ona preporučuje se konzumirate više šargarepe, cvekle, soka od celera, voće i povrće bogato kalijumom, laneno ulje i lisnato zeleno povrće.

Suve ispucane usne
Osim tokom hladnih zimskih dana, suve usne mogu značiti da nedostaju vitamina B, gvožđe ili cink. Pijte više vode, jedite fermentiranu hranu, mleveno meso, celovite žitarice i masnu ribu.

Zajapureni obrazi ili popucani kapilari
Ovo može biti znak da imate problem s astmom, sinusima ili plitkim disanjem. Takođe, mogu biti znak ekstremnog hormonskog poremećaja. Konzumirajte više vitamina C i A i chia semenke, kokosovo i riblje ulje, ananas, jabuke, šargarepu i kafu.

Akne na bradi
Akne na bradi znak su hormonskog poremećaja ili policističnih jajnika. Jedite više masne ribe, semenki tikve, filtriranu vodu, chia semenke, povrće bogato magnezijumom, hranu bogatu vlaknima i povrće poput broklija.

Izbrazdano čelo
Brazde su posledica načina ishrane i stanja sistema za varenje. Takođe, može biti pokazatelj netolerancije na određenu hranu. Konzumirajte flitriranu vodu, hranu bogatu vlaknima i celovite žitarice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net