MUNDIJAL DODAJE KILOGRAME

23.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 149 | Autor: | 0

Ako vaš tim izgubi velika je verovatnoća da ćete tugu utopiti u picama, čipsu i pomfritu


Navijači širom sveta će sledećih nekoliko nedelja provešće prikovani za ekrane uz hektolitre piva i tone grickalica.

Zahvaljujući visokom kalorijskom unosu tokom utakmica i velikom broju tih utakmica u kratkom vremenu mnogi navijači će proglašenje pobednika Mundijala dočekati sa viškom kilograma.
Jedan od glavnih uzroka debljanja biće unos zaslađenih napitaka, upozoravaju sa Medicinskog fakulteta u Beču.
Marija Vakolbinger, nutricionistkinja preporučuje navijačima da rezrede pića kako bi smanjili unos šećera.
- Ima dana kad se igraju i po tri utakmice. Moguće je smanjiti unos kalorija mešanjem napitaka s kiselom vodom - kaže ona.

Ipak, u većoj opasnosti su oni koji navijaju za gubitnički tim.
- Konzumacija jela sa zasićenim masnoćama porasla je za 16 posto nakon poraza, dok je nakon pobedničke utakmice pala za devet posto - kaže Pijer Šandon, profesor marketinga na poslovnoj školi INSEAD u Parizu u komentaru istraživanja prehrambenih navika navijača američkog fudbala.

Šandon i njegov saradnik Jan Kornil upozoril su da se ne radi samo o zasićenim mastima, nego da konzumacija hrane uopšte raste za 10 posto nakon poraza, odnosno smanjuje se za pet posto nakon pobede.
Veza između prehrambenih navika i sportskih rezultata bila je najjača u manjim mestima gde se navijanje za neku ekipu smatra doslovno religijom - kaže Šandon i dodaje da ‘niko ne jede brokoli nakon što ekipa za koju navija izgubi utakmicu’.

U slučaju gubitka narušava se ego navijača koji gubitak svoje ekipe poistovećuju s sopstvenim gubitkom pa im je potrebno trenutno olakšanje u obliku masne i kalorične hrane poput pizze, čipsa i pomfrita. Pobednici se osećaju dobro i zbog velikog samopouzdanja mogu biti jači u ustrajanju u svojim karakternim odlukama pa će verovatnije posegnuti za zdravijom hranom.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem