PROMENA VREMENA LAKŠE SE PODNOSI UZ VALERIJANU, GLOG I LIPU

22.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 378 | Autor: | 0

Svi reagujemo na promene vremena, a najviše su ugroženi nervno labilni ljudi, emotivne, ankskiozne i depresivne osobeNagle promene vremena počele su da se dešavaju naročito poslednjih godina. Zato često čujemo rečenice “boli me glava, sigurno će oluja” ili “žiga me u kostima, promeniće se vreme…”

Kako da lakše podnesete nagle promene vremena?

Zamenite kafu biljnim čajem
Kako bi se lakše nosili s meteoropatijom pomoć možete potražiti u opuštanju s različitim biljnim napicima ili obogaćivanjem obroka dodacima ishrane. Biljni čajevi poput kamilice opuštaju napete živce.

Organizam reaguje unapred
Istraživanja su pokazala da ljudski organizam reaguje već 24 do 48 časova pre nailaska promene vremena. Naročito izražene simptome imaju senzitivne osobe. Najčešći simptomi koji se pojačavaju u zavisnosti od promene vremena su depresija (i mentalna i fizička), slabost, hipertenzija, žestoka glavobolja, želja da se ostane kod kuće, povećana osetljivost na bolove u mišićima i zglobovima, teškoće sa disanjem, težina u stomaku. U promene uzrokovane promenama vremena ubrajaju se i nagle promene raspoloženja, razdražljivost, kao i simptomi kardiovaskularnog sistema, kao što su palpitacije, lupanje srca ili bol iza grudne kosti.

Saveti lekara
Lekari koji se bave klimatološkom medicinom savetuju osetljivim osobama da 48 do 24 sata pre nailaska promene vremena uzmu neko antialergijsko i umirujuće sredstvo biljnog porekla, kao što su valerijana, beli glog, lipa. Takođe, jako svetlo u zatvorenim prostorijama pomaže osetljivima da prevaziđu depresiju povezanu sa vremenskim promenama.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem