1168 PRIRODNIH RECEPATA ZA 136 BOLESTI

16.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1650 | Autor: | 0

Neobično običan sveštenik fra Jure Marčinković, diplomirani teolog i magistar pravnih nauka, više od pola veka proučava lekovito biljeFra Jure Marčinković, sveštenik, diplomirani teolog i magistar pravnih nauka, već više od pola veka proučava lekovito bilje, skuplja ga i pomaže mnogim ljudima da ozdrave i da se bolje osećaju. Više od hiljadu i sto prirodnih recepata, provereno delotvornih i sačuvanih u narodnoj tradiciji, koji leče ili tretiraju 136 bolesti i stanja, sabrao je i objavio u knjizi Ljekaruša.
- Pročitao sam preko četiri stotina knjiga o lečenju lekovitim biljem, a pratim i najnovija dostignuća na području medicine, posebno u časopisima i studijama na nemačkom i engleskom jeziku - objašnjava fra Jure, koji je autor i Božje biljne ljekarne.
Fra Jure je pristalica alternativne medicine i smatra da je najbolji pristup lečenju bolesti kombinovanje drevne narodne medicine sa savremenom medicinom.
- Moje knjige spadaju u područje alternativne medicine. Tačno je da sam studirao i kinesku medicinu. Nažalost mnogi zloupotrebljavaju alternativnu medicinu, jedini cilj im je da zarade novac. Nisam za alternativnu medicinu kojom se bave šarlatani. Zato uvek naglašavam saradnju sa lekarima - kaže naš sagovornik i nastavlja: - U uvodnim napomenama Ljekaruše upozorio sam: ,Kod svakog ozbiljnog simptoma bo lesti treba se konsultovati sa lekarom. Lekar, a ne vi, mora da utvrdi koja je bolest posredi. Tek potom možeš da se odlučiš za neku od prirodnih terapija,.
Ima mnogo lekara, pa čak i profesora medicine, koji koriste moje recepte i traže od mene savet. Nažalost, zbog zloupotreba raznih šarlatana, alternativna medicina je dobila negativnu oznaku.
Koje je najlekovitije bilje u prirodi?
- Bitno je pronaći pravu biljku za određenu bolest. Posebno bih naglasio biljku Aloe Vera Barbadensis Miller, koja je jedna apoteka u malom. Ima preko tri stotine lekovitih sastojaka. Treba da bude stara najmanje šest godina, priprema se na tamnom mestu sa drvenim ili plastičnim priborom. Nažalost, preparati od aloje koji se nude na tržištu nemaju mnogo vrednosti jer su u njima mnogi konzervansi. Ona se pre upotrebe mora pripremiti sveža.
Kako pravilno upotrebljavati biljke da bi iskoristili njihovu lekovitost?
- Moji recepti su jednostavni i svako ih može koristiti, uz uslov da ih dobro prouči i da se obavezno drži upozorenja. Posebno je važno, kao što sam u knjizi naglasio, da se biljke beru u vreme cvetanja, daleko od puteva, po lepom vremenu, od jedanaest sati pre podne do tri sata posle podne. Pre branja mora biti tri dana lepo i sunčano vreme. Suše se u hladu i na promaji, stavljaju se u čiste papirne kese i čuvaju na tamnom mestu, daleko od vlage.
Da li lek iz prirode može biti bolji izbor od farmaceutskih lekova?
- Ako se sve tablete i pilule pokažu kao beskorisne, lekovito bilje neće zakazati, ono leči čak i zastarele bolesti. Lek iz prirode može biti bolji od farmaceutskih lekova. Ako se biljke beru i pripremaju kako sam opisao, onda one nemaju negativnih i štetnih posledica. Svaki farmaceutski lek ima i negativne posledice.
Šta utiče na razvoj bolesti?
- I nepravilna ishrana, i stil života, i stres, i psihičko stanje i naše misli sudbonosno utiču na razvoj bolesti. Znam jednu osobu koja se celog života bojala gušenja u vodi. I to joj se i desilo. Ako neko umisli da ima ili da će dobiti na određenom mestu rak ili neku drugu bolest, za nekoliko godina ta će se bolest tu i pojaviti!
Zato u mojoj knjizi često naglašavam: Nema lečenja bez pravilne ishrane, mnogo svežeg voća i povrća, manje mesa, a više ribe, što manje životinjskih masti i belančevina, više biljnih masti i belančevina, posebno mas linovog ulja. Uz to, treba se svaki dan kretati barem pola sata i smanjiti stres na minimum. Molitva takođe smanjuje stres i menja naše misli.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem