BOLJE PAMĆENJE UZ BOSILJAK I RUZMARIN

14.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 730 | Autor: | 0

Nećete zaboravljati ako vežbate, pijete dovoljno vode, uzimate B vitamin i masne kiseline


Da li se sećata imena osobe s kojom ste se nedavno upoznali? Bez obzira što zaboravnost ne mora uvek da bude znak da nešto nije u redu, sigurno je frustrirajuće kad ne možete da zapamtite važne informacije. Problemi s pamćenjem nisu retka pojava i zbog toga je dobro znati kako ih prevazići.

Prirodna rešenja
Postoje prirodne metode pomoću kojih ćete moći bolje pamtiti i više vam neće biti neprijatno ako se ne sećate imena osobe koju ste upoznali pre nekoliko minuta.

Eterična ulja
Ulja bosiljka i ruzmarina imaju višestruko delovanje: istraživanja su pokazala da inhaliranje mirisa podstiče proizvodnju beta talasa u mozgu, a što je znak povećane svesti.
Dodajte malo ulja na odeću, kosu ili zglobove ruku ili stavite u raspršivač i pustite da miris ispuni prostoriju u kojoj boravite.

Kofein
Kafa je napitak bez kojeg mnogi ne mogu jer im pomaže da povećaju koncentraciju. Kofen je korisno unositi, ali u umerenim količinama. Dve šoljice dnevno biće dovoljno za bolje pamćenje.

Vežbe
Problemi s pamćenjem mogu se ublažiti i uz redovne vežbe, posebno aerobne poput vožnje biciklom ili hodanja. One su korisne jer sprečavaju i teške bolesti kao što su moždani udar ili dijabetes, a koje s vremenom mogu da oslabe pamćenje.

Hidratacija
Dokazano je da se mozak sastoji od 85% vode, pa ako se ne popije barem 8 čaša vode, lako bi se moglo dogoditi da telo dehidrira, a što će dovesti do malaksalosti, a vremenom i do otežane koncentracije kao i pamćenja.

B vitamin
Osim vode u organizam treba unositi vitamine iz B grupe, prirodna rešenje su ćuretina, orašasti plodovi i žitarice, kvasac, ali i manje hrane bogate zasićenim mastima.

Masne kiseline
Namirnice sa puno zasićenih masti izazivaju začepljenje krvnih sudova što će s vremenom smanjiti dovod kiseonika u mozak. Osim zasićenih masti štetne su i transmasne kiseline kojih ima najviše u kupovnoj hrani poput keksa i u margarinu.
Lekari savetuju da se na jelovniku barem dva dana nedeljno nađe masna riba poput tune, skuše i lososa.

I još pogledajte:

B12 NEURO MAX

950 RSD

ULJE BOSILJKA

675 RSD

GINKO B NEURO

750 RSD

ULJE RUZMARINA

882 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net