NOVA VERZIJA OMILJENOG NAPITKA: KAFA + BROKOLI

18.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 645 | Autor: | 0

Super hrana u prahu ne oseća se u šoljic,i a može da zameni sveže povrćeU Australiji se pojavila nova vrsta kafe – kafa s brokolijem. Proizvođači ovog povrća napravili su prah koji se može dodati u kafu.
Kafić u Melburnu je već uvrstio kafu s brokolijem u ponudu. Stručnjaci kažu da se brokoli u prahu može koristiti i na druge načine. Recimo, ova super hrana se može dodati u supe, pečenja ili smoothie.

Iako kafa s brokolijem ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće ne oseća. Obično se dodaje u espreso s toplim mlekom.

Naučnica Merijen Agustin tvrdi da su dve kašičice praha od brokolija jednake jednoj porciji povrća.

Ukus brokolija ne vole svi, a nekim ljudima se ne sviđa ni njegov izgled. Upravo zbog toga veće količine povrća završe na otpadu. Konzumacija brokolija u prahu mogla bi da spreči sve veće propadanje i bacanje hrane.

Budući da je brokoli bogat hranljivim materijama kao što su vitamini grupe B, magnezijum, kalijum i cink, ovaj prah bi mogao da poboljša zdravlje. Merijen Agustin je dodala i da se deci sviđa brokoli u prahu, dok svež oblik ovog povrća masovno izbegavaju.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem