STOP ZA ZUJANJE U UŠIMA

AKTUELNO | Pregleda: 468 | Autor:

Pokušajte da problem oštećenja sluha praćen šumom sanirate uz pomoć ruže, badema ili kamilice


Zujanje u ušima (Tinnitus) je oštećenje sluha pri kome obolelom neprestano zuji u uhu. Uzrok može biti starost, promaja, prevelika buka, povišen krvni pritisak ili nasleđe.

Recepti narodne medicine:
Pšenične mekinje - tri kašike, latice crvenih ruža (svežih ili suvih) - jedna kašika. Sve se stavi u tri decilitra crnog vina. Kad provri, ocedi se, pa se talog zamota u čistu krpu ili gazu i onako topao priveže na uvo. Zujanje će prestati.
Protiv zujanja u ušima pomaže i ulje od badema ili parenje sa kamilicom. Umoči se komadić vate u spomenuto ulje i stavi u uvo. Više puta se ponavlja do ozdravljenja.
Jednu kašiku kukuruznog brašna staviti u šolju vode, dobro promešati i ostaviti preko noći da stoji. Ujutro se ponovo promeša i natašte popije. Postupak se ponavlja tri nedelje. Ne sme se jesti svinjsko meso, može se piti malo mleka, jesti malo hleba, i to kukuruznog, ali ne i piti alkohol.
Pomaže i tinktura od arnike. Čim uvo počne da zuji, kapne se u njega dve-tri kapi i zatvori vatom. Ili se uzme malo vate koja se natopi kamforom i stavi u uvo na tri-četiri sekunde i to se ponavlja svaki četvrt sata.

Komentari