DEVET TRIKOVA ZA MRŠAVLJENJE U SNU

25.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 510 | Autor: | 0

Proteinski napitak pre odlaska u krevet, zamračena prostorija i hladna soba ubrzaće noćno topljenje masnog tkivaNaravno da su redovno vežbanje i pravilna ishrana najbolji načini za mršavljenje i očuvanje zdravlja. Ipak, sigurno ne vežbate svaki dan, a ponekad "zgrešite" uz kolač. Ipak, ako navike vezane za spavanje promenite, možda uspete da anulirate neke posledice neaktivnosti i loše ishane.

Pijte proteinski napitak pre spavanja
Popijte šejk s oko 30 grama proteina pre odlaska u krevet. Tako ćete povećati broj kalorija koje telo troši dok je u stanju mirovanja. Proteini su korisni za oporavak mišića, a što je mišićna masa veća, više kalorija trošite spavajući.

Jedite oskudne večere
Izbegavajte obilne obroke pre spavanja. Tokom dubokog sna, ljudski mozak oslobađa hormon rasta. Ako jedete kasno uveče, ovaj hormon čuva hranu kao masnoću, umesto kao gorivo.

Izbegavajte alkohol
Pijući alkohol kad vam se bliži vreme za spavanje, uništavate šanse da se dobro odmorite, jer varenje alkohola blokira REM fazu spavanja, u kojoj telo troši najviše kalorija. Čaša vina uz večeru je dovoljna, ali tri sata pre spavanja.

Odredite vreme za spavanje
Optimalna je količina sna ključna za dobro zdravlje, a pretrpan raspored, gledanje filmova i kuckanje poruka na telefonu ne doprinose tome. Sedam do osam sati sna učiniće da telo sagori više kalorija. Dobro naspavani ljudi u proseku troše 20 posto više kalorija nakon jela, nego oni neispavani, navodi se u studiji časopisa American Journal of Clinical Nutrition.

Ne vežbajte pre spavanja
Vežbanje razbuđuje telo, nakon čega je teško zaspati. Vežbajte ujutro.

Isključite sve elektronske uređaje
Plavo svetlo koje emituju tableti i pametni telefoni sprečava proizvodnju hormona koji podstiče pospanost – melatonina, pokazalo je istraživanje Univerziteta Harvard. Višesatno gledanje televizije podiže nivo triglicerida koji se vežu uz dijabetes, ali istovremeno opada adiponektin, protein koji reguliše nivo glukoze i masnih kiselina u krvi.

Spustite temperaturu spavaće sobe
Spavanje u prohladnoj prostoriji povećava delotvornost čuvanja smeđeg masnog tkiva, koje pomaže u topljenju masnoće nataložene na trbuhu.

Zamračite sobu
Spavanje u potpunom mraku pomaže telu u proizvodnji melatonina, hormona koji, ne samo da podstiče dobar san, već učestvuje u proizvodnji smeđeg masnog tkiva, prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Pineal Research.

Spavajte oskudno obučeni
Možda vam zvuči čudno, ali spavanje sa malo ili bez odeće ima brojne koristi. Održavajući telo hladnim, ubrzava se proces sagorevanja masnoća. Proizvode se dobre masti koje podstiču trošenje kalorija.

I još pogledajte:

PSILIJUM

530 RSD

EQUIGAL

650 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem