NAJBOLJA HRANA ZA PROSTATU

AKTUELNO | Pregleda: 469 | Autor:

Zašto je bundeva prijatelj muškaraca u najboljim godinama?

Bundevine semenke su poznate kao proveren i najbolji prirodni lek za prostatu, a za njihov efekat zadužen je cink kojim ove semenke obiluju u velikoj količini.

Cink, dragocen mineral za muško zdravlje nalazi se u semenkama bundeve ostrigama, semenkama suncokreta, ovsu, orasima, jajima, pivskom kvascu, brojnim mahunarkama, ćurećem i crvenom mesu, kozjem mleku.
Selen je još jedan mineral koji doprinosi zdravlju prostate, a njegov najbolji izvor je brazilski orah. Ako se uzima u obliku suplementa, preporučuje se do 100 miligrama dnevno. Vitamini A, E ,kao i i lecitin, takođe se preporučuju ukoliko želite da sačuvate zdravIje prostate. Omega 3 zdrave masnoće iz ribljeg ili lanenog ulja pomažu kod učestalih akutnih upala prostate i deluju na poboljšanje celokupnog imuniteta. Kvercetin (100 miligrama dnevno) ima protivupalno i odlično antioksidantno dejstvo i uspešno ublažava simptome kod hroničnog prostatitisa. Dobri izvori kvercetina jesu sveže voće i raznobojno povrće, posebno citrusi, jabuke, grožđe, zatim luk, peršun, biljni čajevi, domaće crveno vino, maslinovo ulje, razne zdrave crvene bobice.


Komentari