DOBRO ZA SRCE, LOŠE ZA LICE

07.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 629 | Autor: | 0

Najgore piće za kožu je vino, jer izaziva crvenilo i pojačava postojeće kožne probleme, obašnjava dr Izabel Šarkar


Konzumiranje nekoliko čaša vina dnevno, ili koktela sa vinom, predstavlja korisnu životnu naviku, barem kada su srce i krvni sudoviu pitanju. Ali ako neko ima problem sa kožom, ispijanje vina može da to stanje pogorša.

Doktorka Izabel Šarkar sa Džordž Mejson univerziteta u Ferfaksu (na slici), upozorila je da je vino definitivno najgore piće za kožu, od svih drugih alkoholnih pića, i da bi tu činjenicu konzumenti vina trebalo da imaju na umu, kako bi ga se odrekli ili bar smanjili broj popijenih čaša.

Ona je upozorila da vino može biti naročito problematično osobama koje su ranije imale kožna oboljenja, ali da isto tako može izazvati crvenilo i druge nepoželjne reakcije na koži kod inače zdravih osoba.

Delimično je za takvo delovanje vina zaslužan šećer koji preopterećuje jetru i deluje negativno, pretvarajući taj šećer direktno u mast ili druge, za kožu štetne, materije.

I još pogledajte:

ARGAN KREMA

450 RSD

KANTARION KREMA

360 RSD

ARGANOVO ULJE

945 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem