POBEDITE ALERGIJU NA AMBROZIJU

04.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 379 | Autor: | 0

Čaj od koprive i majčine dušice suzbija dosadne simptome - curenje iz nosa, svrab, peckanje očiju, kašalj, kijanje


Proleće donosi jednu od najčešćih alergija - na ambroziju.
Cvetanje ambrozije, koje je sada aktualno, kod mnogih od nas izaziva alergijske reakcije. Od kijanja i peckanja očiju, koje nam dosađuje svakodnevno, neretko alergija izaziva i teže otoke, upale i gušenje.
Za alergiju na ambroziju ne postoji lek, jer je to burna reakcija imunog sistema na alergene. Sve što možemo uraditi je da pokušamo da suzbijemo simptome alergijskih reakcija kao što je curenje nosa, svrbež, peckanje očiju, kašalj, kijanje, ali i gušenje.
Kod nekih ljudi su reakcije toliko jake da je neophodno koristiti lekove koji to kontrolišu, a to su uglavnom antihistamini. Kada dolazi do gušenja i nekih težih reakcija, antihistamini su neophodni, ali kod blažih reakcija je bolje lečiti prirodnim putem.

Jedan od najboljih prirodnih lekova protiv alergije na ambroziju je kopriva.

Kopriva deluje protiv alergija zahvaljujući sastojku koji sadrži – kvercetinu. Kvercetin je prirodni antihistamin koji suzbija alergijske reakcije, a uz koprivu, tu su još neke biljke koje deluju protiv upala i tako zajedno čine pravi prirodni lek protiv alergija.
Za čaj protiv alergije na ambroziju su vam potrebne kopriva i majčina dušica. Dve kašičice koprive i jednu kašičicu majčine dušice prelijte kipućom vodom i ostavite da se ohladi. Pijte dve šolje ovog čaja svaki dan i napokon se rešite alergije.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net