MALI ZNAKOVI IZ PRIRODE KOJI DONOSE SREĆU

27.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1472 | Autor: | 0

Detelina sa 4 lista, bubamara, žaba, žir...

Znate li šta znači kada bubamara sleti na vas ili kada se u vašoj blizini pojave cvrčak ili vilin konjic? Ili kada naiđete na žireve, ugledate svinju, kornjaču ili pa zečju šapu?

Radi se o starim verovanjima iz različitih delova sveta – šta donosi sreću u životu. To mogu biti insekti, životinje, plodovi, ali i delovi određenih životinja.
Cvrčak – Indijanci su od davnih vremena verovali da ovaj insekt donosi sreću, a imitiranje njegovog cvrčanja smatrali su velikom uvredom. Pojavi li se cvrčak u vašoj blizini, a nikada pre ga niste čuli na tom mestu – obratite pažnju, jer vas čeka neki srećan događaj u skoroj budućnosti.
Bubamara – ona je simbol sreće i blagostanja. Postoji verovanje da ako bubamara sleti na bolesnog čoveka, to je znak kako će brzo ozdraviti.
Vilin konjic – on najavljuje neku promenu u životu, a simbol je mudrosti, čistoće, harmonije, hrabrosti, mira i snage. Takođe, ovaj insekt predstavlja ponovno rođenje, regeneraciju i besmrtnost. Ako vidite vilin konjica negde u prirodi, znajte da to donosi sreću.
Skarabej – on štiti od zla, a predstavlja ponovno rođenje i preobražaj.
Žir – skandinavska mitologija veliča važnost žira. Smatraju da ovaj plod šiti od udara munje jer je plod hrasta, a hrast je drvo posvećeno Toru – bogu munja i gromova.
Delfin – on donosi sreću, a to verovanje zasniva se na tome što su nekada moreplovci bili srećni kada bi ugledali delfine. Tada su znali da je kopno blizu.
Svinja – i ova životinja simbolizuje sreću, ali i bogatstvo, strpljenje i iskrenost.
Kornjača – prema drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizuje sreću, mudrost, izdržljivost i dugovečnost. Stari Kinezi su verovali da kornjača u sebi čuva tajne neba i zemlje.
Slon – on simbolizuje snagu, mudrost, energiju i zdrav razum. Veruje se da donosi sreću, pa da je dobro imati figuricu slona pored ulaznih vrata kako bi sreća ulazila u kuću. Postoji i verovanje da figura slona može pomoći da prinova dođe u kuću i to na način što se figurica stavi kraj kreveta u spavaćoj sobi.
Žaba – ona ima moć da priziva plodnost, bogatstvo i blagostanje u kuću. U starom Egiptu ova životinja je predstavljala život i zaštitnika na putu u zagrobni život.
Zečja šapa – od davnina se veruje da donosi sreću onome ko je nosi, ali i da može pomoći kod začeća.
Zub krokodila – donosi sreću, ali najviše ljudima koji u životu vole dase kockaju.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem