ZAŠTO JE DOBRO JUTARNJE ISTEZANJE

22.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 639 | Autor: | 0

Umesto odlaganja alarma radi dužeg spavanja, dodatnih 10 minuta iskoristite za istezanje koje će vas razbuditi i pripremiti za ostatak dana...

Vežbe istezanja su odličan način da započnete dan i ispunite telo snagom koja će vam biti potrebna. Na ovaj način ćete takođe smanjiti stres i tenziju od prethodnog dana ili bolove od nezgodnog položaja prilikom spavanja.

Turski sed + istezanje kičme
Pozdravite jutro tako što ćete iz turksog seda podići ruke iznad glave. Na ovaj način se telo budi i poboljšava cirkulacija. Prepletite prste i i dlanove okrenite ka plafonu. Izvucite kičmu i osetite istezanje između rebara i ruku. U ovom položaju budite dok ne izbrojite do 10, a zatim obe ruke istovremeno pomerite u levu, pa u desnu stranu kako biste istegli ceo torzo.

Istezanje vrata i ramena
Nametnutu tenziju tokom spavanja ćete rešiti uz pomoć ovog istezanja. Da biste istegli mišiće sa desne strane vrata, spustite levo uvo na levo rame i budite u tom položaju 20 sekundi. Ponovite isto i sa druge strane. Opustite se, a zatim kružnim pokretom pomerite ramena unazad, pa unapred. Podignite ih ka ušima, stežući mišiće, a onda ih potpuno opustite. Vežbu sa ramenima ponovite minimum tri puta.

Izvijanje kičme
Izvijanje kičme je odličan način za smanjivanje stresa u donjem delu leđa. Lezite na leđa i podignite noge u kolenima pod uglom od 90 stepeni. Noge (i dalje skupljene) spustite na jednu stranu, okrećući gornji deo tela u suprotnu. Sigurno ćete čuti krckanje koje će vam prijati. U ovom položaju na jednoj strani budite oko 30 sekundi, a onda polako noge prebacite na drugu stranu.

Istezanje butina
Većina ljudi je navikla da isteže kvadriceps dok stoji, ali postoji vežba u kojoj isto to možete uraditi i dok ležite. Da biste povećali efekat istezanja, stegnite zadnjicu. Potrudite se da ovo radite svaki dan, jer su kvadricepsi mišići koji su pod svakodnevnim opterećenjem.

Istezanje zadnje lože
Ništa ne može da bude bolje od osećaja kada istegnete zadnju ložu. Lezite na leđa i ispruženu nogu podignite ka grudima. Držite je rukom i približite što više možete, dok ne osetite zatezanje zadnje lože. Dok vam je noga u vazduhu, nekoliko puta napravite kružne pokrete stopalom kako biste ih razdrmali.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 10h-14h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem