MED I ĐUMBIR ČINE ČUDA ZA VAŠE TELO

18.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2135 | Autor: | 0

Med sa đumbirom poboljšava cirkulaciju krvi, jača imunitet i leči respiratorne probleme i rak. Pored toga, med je odličan medijum za apsorbciju i iskoristljivost lekovitih svojstava đumbira u organizmu


I med i đumbir imaju svoje posebne zdravstvene prednosti, ali njihova kombinacija daje dodatna poboljšanja.
Evo nekih od zdravstvene prednosti Meda sa đumbirom.

Neophodna pomoć kod astme
Smatra se da Med sa đumbirom leči ili smanjuje simptome astme. To je prirodno umirujuća i antiinflamatorna mešavina koja oslobađa napetost, podstiče protok kiseonika do pluća i pomaže u opuštanju krvnih sudova.


Smanjuje probleme sa respiratornim sistemom
Med sa đumbirom pruža instant olakšanje ljudima koji pate od kašlja, bolnog grla i isušenog nosa.

Olakšava hemoterapiju
Đumbir smanjuje mučninu i povraćanje tokom hemioterapije.
Mučninu od hemoterapije izaziva cisplatin, primarna komponenta hemoterapije, a đumbir to može da uravnoteži svojim snažnim efektima.
Đumbir takođe pozitivno utiče na smanjenje mučnine i povraćanja tokom trudnoće. U kombinaciji sa prirodnim umirujućim efektima meda, ovaj preparat je moćno preventivno rešenje protiv povraćanja i mučnine uzrokovanih različitim uzrocima.

Sprečava rak
Istraživanja su dokazala da Med sa đumbirom stimuiše antioksidantne enzime koji smanjuju šanse za rast i metastaze raka. Zbog toga ova kombinacija ne samo da smanjuje nusefekte hemoterapije, već i smanjuje rizik od raka.

Poboljšava varenje
Med sa đumbirom sadrži visok nivo proteina koji pomaže u procesu varenja, a takođe stimuliše i sekreciju žuči koja pomaže u rastvaranju masti. Pored toga, stimuliše crevnu floru, koja ubrzava proces varenja i olakšava kretanje creva.

Štiti srce i krvne sudove
Antioksidantna svojstva ovog meda modifikuju ponašanje prostaglandina u telu. Prostaglandini su lipidna jedinjenja koja su enzimski izvedena iz masnih kiselina, prisutnih u đumbiru. Ovi prostaglandini se nalaze u celom telu i funkcionalni su elementi u gotovo svim sistemima organa. Za zdravlje srca je važno da Med sa đumbirom smanjuje napetost krvnih sudova, čime se smanjuje krvni pritisak i rizik od ateroskleroze.

Med sa đumbirom možete kupiti u Biljnom centru Magično bilje

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net