RAK ŠTITNE ŽLEZDE NESTAO

19.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2050 | Autor: | 0

Priča koju su preneli svi svetski mediji: Kendis Meri Foks, bivša manekenka, uspela da prevari mračne prognoze lekara


Kendis Meri Foks, bivša manekenka, bila je zapanjena kada je shvatila da joj zbog raka štitne žlezde, koji se proširio i na druge organe, nije ostalo mnogo života. Uprkos terapijama, karcinom se proširio na jetru i vrat, a prekancerozne ćelije pronađene su i na plućima.
Naime, Kendis je 2011. godine napipala kvržicu iznad leve ključne kosti. Ultrazvuk je otkrio oko dvadeset mini tumora štitne žlezde. Doktor joj je rekao da mora na operaciju, a da posle toga mora da ide na devet hemoterapija.
- U mojoj glavi odmah se oglasio alarm. Rođak Frenki umro je od raka u trinaestoj, a drug Džejmi u trideset i prvoj godini. Mislim da su oni umrli od hemoterapije, zato nije bilo šanse da se i ja podvrgnem. Od tog trenutka postala sam jaka. Odlučila sam da ne bežim u sebe i da ne plačem. Shvatila sam da imam pet godina ili šest meseci, da se oslobodim ove bolesti i da treba da im pokažem da mogu sama da se izlečim - poverila se Kendis i nastavila:

- Počela sam da jedem mnogo voća, ponekad sam nedeljama bila samo na voću - dodala je ona.
Kendis je istraživala i prebacila se na dijetu koja je gotovo u celini sastavljena od voća i povrća. Najviše je konzumirala voće poput ananasa, sa visokom koncentracijom bromelaina, koji je poznat da „jede” rak.
- Oslobodila sam se karcinoma tako što sam se izgladnjivala. Saznala sam da bromelain iz ananasa, kivija i papaje uništava proteinski sloj karcinoma, a da životinjski proteini zapravo samo jačaju taj proteinski omotač. Kada jedemo velike obroke, energija se usmeri na varenje hrane pa telo ne može da se leči. Tokom lečenja nisam unosila proteine životinjskog porekla.
Tada je Meri rešila da potpuno preokrene svoj život. Prestala je da unosi toksine, izbacila je alkohol, cigarete, meso, hemijske kozmetičke proizvode i sredstva za čišćenje, ali je preduzela i korake da smanji stres u svom životu.

- Stres, hemikalije i životinjski proizvodi hrane rak, tako da sam ih se rešila - bila je kategorična Kendis.
Kada je nakon šest meseci otišla na kontrolu, nalazi su potvrdili da se gotovo u potpunosti rešila karcinoma.
- Umesto da živim za vikend i žurke i preko nedelje radim, i tako svaki dan, promenila sam pogled na život. Odlučila sam da živim za sebe i da volim život takav - kakav jeste. Zvuči kao bajka, ali je stvarno tako - kaže Kendis i zaključuje: - Sada živim život po svojim uslovima. Nisam uzrujana, ne budim se ujutru tužna, sama biram šta želim da radim sa svojim životom!


Onkolozi potvrđuju
Onkolog Mark Simon, direktor Instituta za istraživanje prehrambene onkologije, kaže:
- Ishrana igra važnu ulogu, zajedno sa redovnim vežbanjem, optimističkim stavom, pa čak i sa duhovnošću. Voće poput ananasa sadrži bromelain za koji je poznato da ima efekat na karcino - potvrdio je stručnjak.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem